a vieš čo je paradox u nás? že pravicová vláda - SDKU a KDH - Kresťansko-demokratické hnutie, ktoré malo eminentný záujem na tom, aby matky boli s deťmi čo najdlhšie doma nezrušili štátne škôlky a preto neriešime problém, čo s deťmi, keď ideme do práce... zatiaľ čo u vás je škôlok málo a ani ČSSD vám nepomohla k tomu, aby ste ich mali dostatok... a aby matky nemuseli čakať do predškolského veku a až potom mohli ísť do práce... je pravda, že žijem v hlavnom meste, ale na našom sídlisku mám v okolí 200 metrov 3 škôlky, ktoré sa o deti doslova bijú - samozrejme, že si vyberám už teda podľa kvality škôlky a opäť paradox - aj napriek tomu, že nie som veriaca, Peťka sme prihlásili do cirkevnej škôlky práve kvôli tej starostlivosti, ktorá sa tam deťom dostáva...
na druhej strane nám pravicová vláda nezdvihla rodičák, teda o pár stoviek áno, ale žiadne rapídne stúpanie...
čo ma ale strašne štve je, že teraz sa vypláca prvorodičkám 15 tisíc korún "pôrodné" a to už je riadna pálka... túto dávku by som vyplatila iba slobodným matkám, ovdovelým alebo rozvedeným... ale určite nie plošne!!! je to zbytočné plytvanie peniazmi a iba to núti naše 16-ročné Romské občianky otehotnieť, zobrať príspevok a potom šup dieťa do Hniezda záchrany (u vás do Baby-boxu, tak sa to myslím u vás volá)... a to je fakt riešenie jak hovado...
Předchozí