| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Vážená dětská sestro,
díky Vašemu příspěvku jsem podruhé v krátké době na těchto stránkách pocítila stud za své povolání ( ale naštěstí jen na chvíli ), pocit že si dělá někdo legraci a že to nemyslí vážně.
Několik dní mi trvalo, než jsem se odhodlala se ozvat. Nedá mi to nereagovat. A jen stále doufám, že nebudu sama a že se budou bránit porodní asistentky od Apolináře. Nepracuji zde. Pracovala jsem téměř 12 let na porodním sále v Ústí nad Labem, nyní pracuji v Praze, ale na gynekologii. Přesto mám potřebu reagovat.
Vím , že práce na sále je náročná, jak fyzicky, tak psychicky.Vím, že na Vašem pracovišti je hodně porodů, je nedostatek personálu, že toho má člověk někdy dost a pokládá si otázku, zda mu to vůbec stojí za to a za ty peníze. Jenže si uvědomte, že ty maminy vlastně tohle moc nezajímá. Naprosto s Vámi nesouhlasím, že nějaká poloha při porodu, zda bude proveden nástřih, zda dostane rodička klystýr, atd., nejsou důležité. Samozřejmě, že jsme u porodu zodpovědni za dva životy a naším cílem je pomoci na svět zdravému dítěti a aby bylo v pořádku po porodu. O tom nediskutuji. Ale proč také odsouvat přání a potřeby rodiček. To je právě ten problém v některých lidech, že si neuvědomují, že rodí ta paní, ne personál.My jsme od toho abychom pomáhali, zasáhli, když je třeba. Ale ta rodička je především rodičkou a budoucí maminkou.Nechci tady rozvádět způsob vedení porodu z mého pracoviště, ale věřte, je to v lidech a jsem ráda, že jsem měla kolem sebe lidi, kteří se dokázali nadchnout pro věc, porodní báby dokázaly přesvědčit lékaře, že ty epiziotomie zas tak nutné nejsou v každém případě, že není nutné u porodu svítit, že není nutné u porodu po sobě hulákat jak na lesy, že není nutné v případě fyziologicky probíhajího porodu rodit pouze a jen v polosedě, atd. atd. Mohla bych dlouho pokračovat.A nakonec jen dodávám pro Vaši informaci, že ústecká porodnice je perinatologickým centrem, takže o nějakém semtam porůdku se nedá mluvit. Mnohokrát jsme zazili situace, kdy jsme měli maminy " rozesazené " po oddělení rizikového těhotenství a gynekologie. A dětské setřičky běhaly s miminama na kojení a kde bylo možné daly do pokojů postýlky. Bylo to náročné, jak pro personál, tak pro pacientky. Chápu, že takové situace jsou náročné a nepřispívají k pohodě personálu a ani pacientek. Ale pořád nechápu tu Vaši reakci, že se vůbec divíte, že tak ty paní reagují. Zkuste se spíše Vy sama zamyslet nad sebou, třeba je chyba ve Vás a budete mít určitě u sebe co zlepšovat. A nemluvte za porodní asistentky na porodním sále !
Hodně pracovních úspěchů Vám přeje Ivana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.