Ahojte, jeste do vcera jsem byla presvedcena, ze jezdit rodit az do Vrchlabi (z Prahy) je silenstvi, kdyz jsem si ale precetla nekolik prispevku o praktikach ve vetsich nemocnicich a pote co jsem se podivala na video kazetu s dokumentem o teto porodnici, jsem se prakticky rozhodla, ze to asi stoji za to. Klidne se ubytujeme na 2 tydny v nejakem penzionu, mezitim se seznamim s personalem a v den D se jiz pravdepodobne nebudu bat a budu se tam citit jako doma. Nejvice se totiz v normalnich nemocnicich bojim, ze narazim na neprijemnou sestru, ktera "tatinka" sice k porodu pusti, ale az opravdu zacne a celou pripravu proziju sama. Docetla jsem se totiz, ze otce nekdy k zene nepusti, protoze se tam pripravuji take jine zeny a ty by on nemel videt. To bych asi neprezila, je to prave ta nejdulezitejsi doba, kdy bych chtela aby byl se mnou. V nemocnici je to jako loterie, muze to byl fajn, ale taky tragedie a trauma. Muj termin je v prosinci, tak se samozrejme bojim, ze nekde zapadneme ve snehu, ale kdyz se vyjede dost vcas a pocita se s tim, ze se pobyt treba i prodlouzi, tak by to nemusel byt takovy problem. Proste to vezmeme jako takovou dovolenou na horach ukoncenou tim nejhezcim vanocnim dareckem.
Jinak nemuzu verit, ze podobne misto neni v Praze! Krome CAPu, tam me zase deli spatna poporodni pece. Ve Vrchlabi se citite jako doma asi celou dobu.
Preji hodne zdaru a dobrych zkusenosti. Proto abych se tak porodu nebala (jako se bojim ted), jsem ochotna udelat cokoli!
Předchozí