Ahojky
Ja sice nejsem Kveta, ale poradit ti taky muzu. Ja jela do Vrchlabi z Hradce Kralové.Sice to neni 100 km ,ale dalka taky docela slusna. Zvladli jsme to v poradku, ale pokud by si mela obavy, muzes se primo v porodnici informovat a oni ti daji kontakt na penziony ve Vrchlabi s kterymi maji smluvni ceny, takze se muzete primo ve Vrchlabi ubytovat uz treba tyden pred porodem a zbavite se strachu, ze nedojedete vcas (a jeste si udelate fajn dovcu :o)Holeni ani klystyr se v porodnici neprovadi. Nikdo se me na to ani nezeptal. Ale kdyby maminka prece jen klystyr chtela tak ho udelaji. Ja ho nepotrebovala, protoze jsem na zacatku porodnich bolesti behala porad na zachod. Jak se totiz zacnou stahovat delozni svaly, zacnou pracovat i streva. Tak je to pry temer u vsech rodicek, ale kazdopadne je to individualni. Kdyby u me tato situace nenastala, urcite bych si klystyr udelat nechala, protoze pokud je nahromadena stolice ve strevech, tak pri tlaceni hrozi poraneni konecniku. ¨
Co se tyka polohy u porodu, tak ja jsem tlacila ve stoje oprena o manzela a kdyz uz lezla hlavicka, tak jsem si sedla na porodni stolicku. Muzu to vrele doporucit, protoze detatko slo ven docela rychle, tlacila jsem asi pet minut.A to to nebyl zadny mrnousek, vazil 3660. Jinak se da rodit temer vsemi zpusoby- ve stoje, v klece, v leze na mekke postely, na porodni stolicce ( to je nejcastejsi), naporodnim pytli ale taky ve vode. Na klasickem porodnim luzku se rodi poze pokud se vyskytnou problemy a je nutno pouzit treba kleste, ale to je minimalni. Jinak personal se v porodnici hrozne prijemny. Nejvetsi plus bych takydala tomu, ze maminky po porodu jsou krasne fit, temer na nich neni znat cim prosli. Ja jsem byla hodinu po porodu tak cila, ze jsem byla schopna klidne odejit domu.Je to tim, ze se temer vubec neprovadeji nastrihy, maminky nejsou do niceho nucene a delaji si vse co chteji a co jim vyhovuje. Nejsou nikym stresovane a porod je opravdu zcela prirozena vec do ktere personal zasahuje jen minimalne. U meho porodu byla jen jedna porodni asistentka a lekarka se prisla az kdyz jsem byla na stolicce. Proste klid a pohoda.
¨Vrchlabi ti muzu jen a jen doporucit.¨
Ps: Muj gynekolog me nikdy nerozmlouval Vrchlabi, rikal, ze kdyz nemam rizikove teh. tak je jen na me kde budu rodit a, ze jeho pacientky byli s Vrchlabim spokojene.
Ve Vrchlabi jsem byla na jedne kontrole.Mela jsem jit do normalni poradny, ale muj lekar me prohlidku ve Vrchlabi doporucil.Nepsal me zadne doporuceni, jen jsem si do porodnice zavolala a domluvila. Pri té příležitosti jsem si prohlédla i celou porodnici.
Předchozí