Dobrý den pane doktore, dovoluji si vstoupit do rozeběhlé diskuse o císařském řezu a ráda bych získala Váš názor. V srpnu 1999 jsem rodila neplánovaně císařským řezem, údajně kvůli nepostupujícímu porodu. Teď jsem ve 30. týdnu dalšího těhotenství a až do teď jsem byla přesvědčená, že se mi určitě podaří porodit normálně. Rehabilitační sestra, u které jsem byla na vyšetření mi zjistila kratší levou nohu o 0,5cm a tím i nerovnoměrně posazenou pánev. Na kurzu pro těhotné jsem se dozvěděla, že jakákoliv abnormalita pánve může způsobit problémy při porodu a je riziko operativního ukončení. Chtěla bych se proto zeptat, jestli i můj případ mohl zavinit císařský řez u prvního porodu a zda je riziko i nyní. Nerada bych si opět zbytečně prožila všechny peripetie I. doby porodní, když by se ve II. době opět muselo přikročit k císařskému řezu. Předem moc děkuji za Váš názor!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.