| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Vážená Ivano, no tak to já jsem taky rád, že se třeba dovzim, jak to funguje v jiných i takhle velkých porodnicích. O Ústí něco vím, kamarád a kolega odtud přišel k nám a chválil vás ( podobně jako já chválil i svůj "školní"špitál - Kutnou Horu :-))) ) U nás se to taky čím dál víc provazuje ( por.astistentky a lékaři ) , personál omlazuje :-). Co se týče holení zevních rodidel, mě jako chlapovi a to se na mě nesmíte zlobit, to je nadsázka :-),přijde tenhle problém trochu legrační,ale paní, co psala příšpěvek za náš špitál, měla pravdu.Trochu "chirurgického" přístupu je na místě, nikdy nevíme, jestli porod nepůjde "per forcipem" (kleštěmi)a rodidla přiholí por. asitentky jen opravdu velmi spoře ! Klystýr: je nabízen,nikoliv vnucován !) aspoň co jsem tam já 2 roky ), každá žena ho má právo odmítnout.Ale!: víte dobře,že má své pro a proti,po trpělivém vysvětlení rodičce ( opět můj zvyk), nechám vybrat, říkám pro ( uvolnění místa v malé pánvi především ) a proti - možnost kontaminace novorozence ( zejména tolik nebezpečné streptokoky skupiny B, které sídlí v konečníku i při negativním osídlení zevních rodidel, i odbornou veřejností málo známý fakt !!! ) Tímto napňuji "informovaný souhlas",rodička si po poučení vybere.Je-li proti, neřekne nikdo ani slovo :-))).To jen pro úplnost.Porodní stolička,poloha při porodu,epidurál..,opět otázka dohody.Vím,tohle se asi opravdu týká jenom spíš mě a pár dalších ,snad přibudou další.Je fakt, že hodně porodů je u nás rizikových a u těchto žen je přeci jen monitorování nutnější,benevolentní přístup ustupuje do pozadí. Ale jsem rád, že se najde někdo,jako vy,který je ochoten si zkušenosti vyměnit a probrat,co by se dalo v podmínkách našich velkých porodnic zlepšit.Dík za odpověď.Mějte se fajn a budu se zas těšit :-) M.K.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.