Ja rodila u Apolinare pred 7 mesici. Slo o planovaneho cisare-dvoutydenni prenaseni,porod sam se vubec nerozbihal, dite bylo velke a koncem panevnim. Porod byl \podle moji volby\ epiduralem. Na sale byli vsichni prijemni, porad mi rikali, co budou delat a co muzu cekat. Dite mi hned ukazali, pak odnesli vedle k pediatrovi. Byli by mi ji pak znovu prinesli, ale mela nizke Apgar skore, tak si ji tam nechali. Ale na prvni kojeni (cca po 3 hodinach) uz byla v poradku. Pak jsem byla den na JIP, tam byla taky moc ochotna sestricka. Potom na sestinedeli, chtela jsem nadstandard, ale bylo plno. Pokoje jsou tam triluzkove a vzdy dva maji dohromady dve sprchy a umyvadla. Zachod je na chodbe, ale protoze se furt chodis sprchovat, stejne curas ve sprse. Co se tyka personalu - sester a doktoru, tak asi jako vsude - nekdo mi byl sympatictejsi, nekdo min. Ale tech prijemnych byla vetsina. Nikdo me nenutil kojit po 3 hodinach, jak psala nejaka maminka. Mela jsem kojit tak, jak si reklo dite. Jeste k vybaveni - je tam k dispozici toaletni papir, vlozky, kosile, caj - vse v neomezenem mnozstvim. K dispozici je lednice, tak si muzes donest, co chces. Byla jsem na informacni schuzce u Apolinare a v Motole a zdalo se mi, ze u Apolinare maji vstricnejsi pristup k epiduralu. Sestricka mi rikala, ze ho maminkam doporucuji. V Motole mi pripadalo, ze jsou radsi, kdyz rodis bez nej.
Předchozí