Já reaguji na příspěvek paní Jany, porodní asistentky. Bohužel jsem měla tu čest onu paní doktorku zažít při svém porodu a její chování bylo příšerné. Byla velmi nepříjemná, možná se špatně vyspala, ale já jsem to pak odnesla děsivými sny trvajícími celé šestinedělí. Nechci se vyjadřovat k její odborné způsobilosti, jako laik to koneckonců nemůžu posoudit, ale z lidského hlediska už nikdy nic podobného nechci zažít. Pro svůj druhý porod jsem si proto odjela do Vysokého Mýta a byla jsem maximálně spokojena. To, že článek Radovana a Jany může trochu pobouřit pražské porodnictví a lidi z něj, docela chápu. Ono - potrefená husa vždycky nejvíc kejhá a oni se vždycky ozvou. Přitom by se ale měli chytnou za nos: co se týče přirozeného způsobu porodu, ať už je to holení, klystýr, možnost porodu do vody, rooming-in, správné kojení, neurychlování porodu medikamenty - v tom je prostě Praha sto let za opicemi oproti menším porodnicím, kterým jde o rodičku jako o člověka a ne o kus masa bez vůle. Jak je třeba možné, že ve Vysokém Mýtě jsem mohla rodit do vody a nikdo mě nenastřihl ani mi uměle nevyndal placentu a nepíchl kapačku, když mi v předtím Praze řekli že tam se něco takového nikde nedělá? Nesvědčí jak článek, tak můj názor spíš o tom, že Praha je prostě nafoukaná a konzervativní, namísto toho, aby měla snahu své porodnictví přizpůsobit zdravým změnám? Pokud bude Praha v porodnictví nejmíň tak dobrá jak Vys.Mýto nebo tolik vychvalované Vrchlabí, tak lidi nebudou nuceni rodit doma!!!
Předchozí