Zaujala mě diskuze o císařích. Abych řekla pravdu, tak když jsem si (tajně v kabince u gynekologa - protože ten mi řekl, vše bylo v pořádku, ale malému se nechtělo ven) přečetla porodopis, byla jsem docela překvapená. Jak mému manželovi - já byla tenkrát mimo po narkoze - lékař řekl, že malý nesestupoval kvůli omotané šňuře okolo nožiček, a tudíž jsem se ani neotevírala. Jenže v porodopisu bylo napsáno, kalpo??? něco nepoměr (hlavička větší), tak že plod nemohl projít, pak šňůra okolo nožiček. Ale hlavně tam byl¨zdůrazněn, že malý byl prostě velký, že nemohl projít. Co když si příště někdo tohle přečte a řekne neprošlo první, neprojde druhé a půjdu rovnou na sál? (mimochodem můj lékař mi říkal, že mimčo bude větší, ale míry neřekl nikdy). Proč nevypisují lékaři zápisy přesně? taky tam chybělo že jsem rodila v celkové nark. protože epidurál mi nezabral. A jen dodávám, v porodnici u nás neexistuje jipka pro rodičky. Dali mě na normální pokoj, řekli že se nesmím hýbat. Nedosáhla jsem na zvonek ani na čaj. A za celou noc se na mě sestra přišla podívat asi 2x. Tlak mi nikdo neměřil (jak jsem zjistila má se měřit často) a tak jsem ráda, že jsem po porodu neměla žádné komplikace.
Předchozí