Ahoj Pavlino,
velice me prekvapilo, ze sis svuj porodopis cetla potaji. Copak zena nema pravo na to si to precist?
Abych upresnila, rodila jsem v Anglii. Mam spoustu vyhrad ke zdejsim nemocnicim, myslim si ze v Cechach je daleko lepsi uroven, ale jedno rict musim, vsechny lekarske zapisy a dokumenty jsou pacientum bezne dostupne. Kdyz jsem byla tehotna, vsechno se zapisovalo do jakehosi sesitu. Ultrazvuky, doktori, porodni asistentky... Tento sesit mi byl vydan kolem 20 tydne tehotenstvi. Byly to nejdulezitejsi zaznamy o prubehu meho tehotenstvi, v nemocnici si vedli jen velmi strucny zapis. Tento sesit jsem taky musela s sebou vsude po vysetrenich nosit a take kdy jsem se vzdalila od bydliste, pro pripad ze bych musela do jine nemocnice. Taky mi tam zapsali presny porodopis i vsechno co se delo v dobe sestinedeli. Ja jsem si vsechno cetla, cemu jsem nerozumela, jsem se optala. Mohla jsem si zazadat o kopii (zdarma, nevim presne jak dlouho po porodu si clovek muze zazadat aby to bylo zadarmo, pak se plati poplatek).
Opravdu nechapu, proc v Cechach je to vsechno tak tajne?
Předchozí