Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ahoj, i když pokaždé, když jsem na rodince, navštívím tuhle diskuzi o porodnicích, ještě jsem zde nečetla reakce na porodnici v Havl. Brodě.Já jsem tam rodila dvakrát, poprvé ještě ve staré, podruhé už v nové porodnici a musím říct, že ta nová porodnice je prostě nádherná. Při samotném porodu si připadáte spíš jak v hotelu než v nemocnici, samozřejmostí je masážní vana, ripstole, provazy na zavěšení, míče, múžete použít aromaterapii, relaxační hudbu, atd. atd., každý pokoj je barevně laděný, místo klasické nemocniční postele si pěkně hovíte na dvoulůžku, které je jako to, co mívá většina lidí v ložnici, součástí pokoje je stoleček, křesílka, čajová souprava, na oknech záclony. Při vlastním porodu si můžete vybrat, v jaké poloze chcete rodit,může to být třeba přímo na posteli nebo na speciálním porodním lůžku,které se nachází v pokoji kde se pouze rodí/ovšem i tenhle pokoj je spíš jak v hotelu/. Mě osobně vyhovovalo nejvíc to porodní lůžko. Personál je velice vstřícný,když je vše v pořádku, tak porod vede porodní asistenka a doktor jen přihlíží.Na pokojích šestinedělí je to taky moc fajn, pokoje jsou dvoulůžkové a dva mají vždy společnou chodbičku s potřebami pro miminka a příslušenství, k dispozici je také jeden nadstandartní pokoj. Dětské sestry jsou ochotné, pomáhají, když jsou problémy s kojením, prostě myslím, že v Brodě získali statut nemocnice přátelské k dětem více než oprávněně. Někdo může třeba namítnout, že prostředí není zase až tak důležité, ale já z vlastní zkušenosti vím, že důležité je a moc. Oba moje porody probíhaly, co se týká bolestí a délky, stejně, ale první se odehrával ve staré porodnici, kde to bylo strašné, připadala jsem si tam jak v katakombách a druhý už v nové a musím říct, že v prostředí, kde si připadáte jak doma v ložnici, se ty bolesti snášejí daleko lépe a na porod si odnášíte jen ty nejlepší vzpomínky.Protože plánujeme ještě jedno miminko, určitě se s porodnicí v Havl. Brodě zase setkám. Koukám, že jsem se nějak moc rozepsala, snad se za to na mě nebudete zlobit. Jinak přeju všem těhulkám pohodové těhotenství a hezké vzpomínky na porod.
Předchozí