Před týdnem jsem rodila ve zlínské porodnici a mohu ji opravdu doporučit všem maminkám, které chtějí rodit v příjemném a přirozeném prostředí. Porod probíhal velmi dobře a během dvou hodin se nám narodil syn Martin, porodní asistentka nás zkušeně vedla a radila, takže nemuselo ani dojít ke stříhání hráze. Po porodu mně i manželovi donesli snídani a kávu, následně na novorozeneckém oddělení jsem se setkala jen se sympatickými sestřičkami ochotnými kdykoliv poradit s kojením i ostatními problémy.
Vzhledem k tomu, že máme již jednoho syna Jirku, kterého jsem rodila v hranické porodnici, musím říct, že jsou absolutně nesrovnatelné, co do komunikace mezi Vámi a personálem - v Hranicích se Vás na nic neptají, nejsou ochotní cokoliv vysvětlit a nemáte možnost výběru ani při porodu, kojení se před sedmi lety ještě příliš nevěnovali a dodnes se leží na pokoji po třech, takže si vůbec neodpočinete -když nepláče Vaše dítě, pláče jiné. Jedna drobnost - v Hranicích dodnes musíte před a po kojení dítě zvážit na staré váze na chodbě, ve Zlíně Vás zbytečně neznervózňují a váží děti jen asi 1x-2x za celou dobu pobytu.
Děkuji celému personálu porodnice ve Zlíně a maminkám doporučuji prohlédnout předem porodnici, kde chcete rodit. Ze zkušenosti ( i více maminek v porodnici) musím říct, že se cesty autem nemusíte bát, porodní bolesti jsou snad díky drncání v autě menší než by byly obvykle.
Předchozí