V dubnu 07 jsem rodila u Milosrdných. Byla jsem mile překvapena a spokojena s přístupem personálu od paní na úklid až po PA a sestřičky na novorozeneckém.
U porodu maximální péče a pochopení pro "porodní hysterčení" od porodní asistentky, pravda, trošku mě vadil chladný odstup ošetřujícího lékaře (únava nebo lhostejnost pane doktore Nagy???), ale nikdo nejsme dokonalý, že? Holení a klystýr pouze na přání rodičky.
Na novorozeneckém úžasně ochotné sestřičky, poradí, až na jednu starší sestru jsem se nesetkala s "neochotným obličejem", převezmou dítě na noc do péče kdykoliv na přání maminky, nepodávají automaticky příkrmy bez souhlasu maminky tak jako se děje v Bohunicích. Přikrmuje se pouze glukózou, mléčný příkrm schvaluje dětský lékař podle prospívání novorozenece, neděje se automaticky. Mohl by se zlepšit přístup k prvorodičkám, co se týká nácviku kojení, vysvětlení poloh atd. Trošku se tu předpokládá, že to mají maminy zmáknuté. Ale zase, kdo se ptá, ten se dozví.
Pokoje pěkně zařízené, škoda jen, že se musela (zřejmě z kapacitních důvodů) přidat 3. přistýlka, je to trochu na úkor komfortu. Ale nejsme na hotelu, že? Sprcha a WC pro každý pokoj - to ocení asi všechny mamky.
Celkově hodnotím tuto porodnici velmi kladně, určitě ji oceníte všechny, kdo nemusíte "fabriky" typu FN Bohunice nebo Obilňák. Vřele doporučuju !!!
Předchozí