S porodnicí v Bohunicích mám spojeny ty nejčerstvější zážitky. Porod byl vyvolávaný a protože po zavedení tabletek nepostupoval, dostala jsem infuzi oxytocinu a domluvili jsme se i na epidurálu, který mi na 1,5 hodiny ulevil a nechal tak nabrat síly na další skoro dvě hodiny tlačení. Na konci měla naše malá nedostatek kyslíku, takže musely být použity kleště. Vše ale dobře dopadlo. Musím velmi pochválit veškerý personál bohunické porodnice, protože při několika návštěvách poradny a samotném porodu jsem se vždy setkala s příjemným zacházením a velmi lidským přístupem. Pochvalu zaslouží porodní asistentka Hrušková, která mi vysvětlila, jak tlačit a dýchat a neustále mě povzbuzovala, anesteziolog p. Kratochvíl, pan doktor Rotter, který kleštěmi pomohl Paťulce na svět a největší slova chvály mám na pana doktora Čapka. Ten se nejdřív přišel přestavit a občas nakoukl, jestli je vše v pořádku, občas i nějaký vtípek padl. Nakonec se přišel rozloučit a popřát nám hodně štěstí. Taky mu musím poděkovat, že mě pěkně zašil, protože i když je nástřih velký, hojí se dobře a skoro nebolí.
Přístup sestřiček i lékařů na oddělení šestinedělí byl dobrý, ale více by bylo potřeba věnovat se nácviku kojení. Mně to ze začáku moc nešlo, až i pár slziček ukáplo. Nakonec jsem ale měla štěstí na dětskou sestru Hlaváčkovou(nebo možná Hlaváčovou), která se mi jeden večer intenzivně věnovala a nakonec jsem se rozkojila a malá začala nabírat. Jinak chválím i stravování, které je neporovnatelně lepší než ve vyškovské porodnici. Co bych dále vyzdvihla je návštěva fyzioterapeutky, která vám ukáže, jak můžete po porodu cvičit.
Předchozí