Ahoj, já jsem tedy mladá a mimčo hned tak neplánuji, ale se jmény je to někdy těžké. Mám štěstí, že jako já se nejmenuje každý druhý, nic proti Luckám, Martinám apod., kolem mého roku narození se s nimi ale roztrhl pytel (asi jako poslední roky s Nikolkami) a vůbec těm slečnám nezávidím.
Co se mně týče, nešla bych asi do nějaké extrémní extravagance (Kordula, Aloisie, Esmeralda), zároveň bych však nechtěla to nejobyčejnější nebo naopak ultramoderní jméno, i když se říká, že každé jméno je hezké, pokud se hezky vysloví, víme asi své.
Pokud zůstanu v Čechách, tak uvažuji o Mikuláši, Matějovi nebo Tobiášovi pro kluka, pro holčičku snad Ester, Sáru, Emmu nebo Julii, přiznávám, že co se českého kalendáře týče, mám to těžké, Natálie je také pěkná, ale má jí čím dál více lidí, to samé Kryštof, jiná jména jsou zas fajn na poslech, ale chovám k nim osobní averzi, určitě to znáte.
No a pokud budu žít v zahraničí...tak tam je to mnohem jednodušší, větší výběr, menší omezení. V anglických jménech je dobrý výběr, finská jsou zajímavá, španělská pěkně znějí..Zatímco tady bych operovala s několika jmény, tam je jich přehršel, ale chápu, že v české škole by na Miu, Sebastiana nebo Inés asi divně koukali i v 21. století, nechci děcko trápit. Uvidíme..ještě je do daleko, nicméně všem maminám přeji štastný výběr a nenechte se zviklat.
P.S: Čechy mám ráda a českou kulturu svým způsobem taky, ale čistě sluchovou averzi vůči Josefům, Františkům, Václavům a Jiřím a Hanám už asi nepřekonám, je to jen můj názor, ale když se tak s holkama bavíme, vím, že nejsem sama.
P.S 2. Adam je taky fajn. Nezmiňuji se o něm, ale proto, že jsem ho nechala kámošce..Adamy miluje:)
Předchozí