Milá Evo, tleskám, jste skvělá a souhlasím. Víc uvědomělých matek co se nebojí ozvat. Držím palce a zajímalo by mě zda se pan primář obtěžoval odpovědět a jak.S postupem vlk se nažral a koza zůstala celá jsem se také setkala, i když zatím jen teoreticky, když mi můj gynekolog odsouhlasil všechny body porodního plánu , ale já se ještě zeptala jestli ty maminky opravdu rodí na té stoličce, nebo v kleku apod. Bylo mi s klidnou tváří odpovězeno,že si pak přelezou na stůl, jak by oni to dítě v kleku chytali že??? Největší problém, že pan doktor by si měl kleknout....no tak jsem poděkovala a našla si jinou porodnici. Tam mě por.asistentka vítala slovy u nás jde všecko....rodí tam i do vody a podle ohlasů ostatních maminek, na rozdíl od většiny porodnic své slovo opravdu dodržují.Je to porodnice v Krnově a přesto, že to mám skoro 70km daleko tak tam v červenci doufám porodím své druhé dítě. Po přečtení prvního článku mi teprve došlo že ke komplikacím s ozvami mého prvního syna došlo zřejmě v důsledku nevhodné polohy na zádech v druhé době porodní. Chtěla jsem rodit do vody, ale oni mě i v té vaně naštelovali napříč s nohama opřenýma nahoře o vanu no úplně jak porodní stůl. Za pár minut začal být problém s ozvami, takže ven z vody na stůl a kleště. Miminko mělo pupečník 2x kolem krku ale po poměrně něžném zatažení kleštěmi bylo ihned venku, takže myslím, že kdyby mě to nechali zkusit ve vertikální poloze šlo by to samo.Vleže se totiž opravdu tlačit skoro nedá.Co se týče neohlášených zásahů, taky jeden byl a to injekce proti bolesti. Bolelo to sice hrozně a občas jsem křičela, ale ani by mě nenapadlo po nich chtít aby mi něco píchli. Kdese vzala tu se vzala sestra s injekcí a se slovy to je něco od bolesti, už jsem měla jehlu v zadku.
No sice se chovali poměrně slušně, určitě na mě nikdo neřval, ale slova to nemůže tolik bolet, jsem taky slyšela. V ten moment jsem myslela že jí ukousnu hlavu.No nic, doufám že ten druhý porod bude lepší. Podnikla jsem proto spoustu opatření. Tak snad to klapne.
Předchozí