Zdravím nastávající maminku, v Jičíně jsem rodila loni v srpnu, byl to můj druhý porod a věděla jsem co si chci prosadit a většina se podařila. (První miminko jsem rodila ve Vrchlabí).
odpovědi:
1. Porodila jsem bez nástřihu, bez poranění
2. Chování personálu-asi jsem měla smůlu,na příjmu byla velice nepříjemná sestra a porodní asistentka se chovala taky dost odměřeně, ale doktor byl fajn.
3. Miminko jsem chtěla hned po porodu na břicho, bylo mi vyhověno, pak proběhla prohlídka miminka v téže místnosti, pak jsem ho měla zase chvíli u sebe a zkoušeli jsme kojení. Potom jsem ale musela 2 hodiny ležet na porod.sále (i když jsem byla úplně v pohodě) a miminko bylo už na novorozenec.odd. v zahřívacím boxu. Když mě také pustili na odd. šestinedělí tak jsem několikrát chodila za malou, ale trvalo asi další hodinu či víc než jsem si ji mohla vzít, pak už byla se mnou.
4. Partner byl se mnou celou dobu porodu.
Myslím, že je ještě co zlepšovat, hlavně v přístupu personálu.
Také je tam polohovací porodní lůžko, já jsem rodila v polosedu, ale když jsem si chtěla víc sednout porodní asistentka mi řekla, že mi to stejně nepomůže, to mě docela překvapilo.
Celkově jsem ale s porodem byla spokojená, ale bylo to hlavně tím, že šlo vše rychle, porodila jsem 2 hodiny po příjezdu do porodnice, tak jsem na sále nemusela trávit moc času.
Přeju bezproblémový porod a hodně síly a odvahy při prosazování vlastních přání. Romana
Předchozí