Přidat odpověď
Musím napsat, že mne také velmi překvapily negativní názory na zavedení autosedaček. (např. v MF Dnes - co prý mají dělat rodiče, když mají 3 děti? atd.) Ptala jsem se u nás na pískovišti 2 maminek právě se třemi dětmi a žádná v tom problém neviděla. Jedna rodina má škodovku a vejdou se tam, druhá rodina má nějaké větší rodinné auto a tudíž je také vše v pořádku.
Já sama jsem v této otázce velmi radikální - už od narození našeho syna bych mohla na prstech spočítat případy, kdy jsme ho vezli bez sedačky. Je to možná dáno i tím, že jsem bohužel při autonehodě přišla o kamarádku s 2,5 synem - samozřejmě seděli vzadu, nebyli ani připoutaní...
Tuhle jsem viděla takovouto situaci: maminka řídí auto
(poměrně luxusní Citroen Berlingo), dítě mělo vzadu sedačku, v ní však nebylo. Dítě prosím stálo na předním sedadle spolujezce a drželo se střechy nebo čeho!!! Nebo jiný příklad:sousedovic děti jsem připoutané neviděla nikdy (o sedačkách asi v životě neslyšeli...), neboť pásy mají stále umístěné pod sedadly jejich škodovky...Prostě ty pásy nemají ani vyndané!
Myslím, že samostatná kapitola je vykrádání aut a zcizování sedaček - také jsme již jednu oželeli....
Jinak jste psala o té příhodě v autobuse, taky se mi stalo, že do autobusu, ve kterém jsem jela, narazilo auto - kamarád, který seděl vedle mne, si nárazem rozrazil nos o sadadlo před námi, a to jsme jeli třicítkou...
Opravdu si myslím, že zodpovědní rodiče sedačku mají i když nemají auto - zažila jsem i případ rodiny (když jsem byla se synem v Motole na operaci kýly) kdy rodiče byli rozvedení, otec si přijel pro děti a matka jela také s nimi v autě. Měli autonehodu a celá rodina byla právě "roztroušena" po různých odděleních zmiňované nemocnice.
S dětmi jsem se tam dala do řeči, starší holčička asi 10 let o sedačkách taky neslyšela....
Dbát na bezpečnost děti v autech pro mne fráze není, napište jak je to u Vás a zda se dá dělat něco pro "osvětu" - já už to párkrát zkoušela, vždy jsem se dozvěděla, že: Mne taky nikdo do sedačky nedával, tak co má "bejt"?
Zdraví Milada
Předchozí