Přidat odpověď
Milado,
naprosto s Tebou souhlasím, pokud jde o nutnost sedaček v autě a myslím si, že rozumní rodiče už je dávno mají, ať už je to se zákonem jakkoliv. Protože co jsou peníze (ikdyž sedačky nepatří zrovna k nelevnějším věcem) ve srovnání se zdravím nebo životem dětí. Na rizkování v této oblasti nemám nervy (a přiznám se, že u jiných ani moc pochopení).
Mně na sedačce vyhovuje navíc i to, že dítě sedí výš a tudíž i lépe vidí z okna auta (a má tedy nějakou zábavu a při delších cestách se začne později nudit).
Musím říci, že já mám ve svém okolí zkušenosti poměrně kladné. Z mých známých, kteří mají děti ve věku, kdy to připadá v úvahu, používají sedačku téměř všichni, s výjimkou jedné rodiny, jejichž děti jezdí od věku asi 10 a 7 let připoutané již bez sedačky (já bych se bála, že jim jde bezp. pás příliš kolem krku).
S tím, jak nacpat dozadu do auta sedačky pro 3 děti (že to nejde, je jeden z argumentů odpůrců sedaček) moc zkušeností nemám (mám jen jedny známé s třemi dětmi a ti mají Mazdu, takže tam je to bez problémů, horší je to asi u menších aut). Ale píše sem řada maminek (tatínků) s více než 2 dětmi,tak snad přidají nějakou zkušenost i oni.
Předchozí