| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice - Motol

Ahoj, z Motola jsem mela strach a moc se mi tam nechtelo. Dalsi moznosti byl Apolinar, kde jsem porodila prvni ditko, kde jsem v tehotenstvi i lezela a tak jsem znala jak prostredi, tak lekare. Velke plus Motola byla blizkost bydliste.
Prvni kontrolou v poradne jsem byla prijemne prekvapena, zadne extremne dlouhe cekani, jako u prvni u Apol. a byla tu prijemna pani doktorka, ktera me privitala milym pozdravem, podanim ruky a predstavila se. Chtela me i na dalsi poradnu objednat k ni, ale uz bylo plno, takze druha poradna probehla s jinym, ale taky prijemnym, lekarem. Dostalo se mi vysvetleni, lekari se mi plne beze spechu venovali a trpelive odpovedeli na moje otazky.
Porod byl diky Bohu rychly, manzela jsem mohla mit (krome prvniho monitoru v sesterne) porad u sebe, i v pripravne, to ale zalezi na tom, jestli neni jina rodicka. Obe porodni asistentky i mlada lekarka (bohuzel si nevzpomenu na jmena) byly perfektni. Radily, pomahaly a drzely se meho porodniho planu, prilozeneho k dokumentum, ackoli jsem se o nem v te rychlosti ani nestihla zminit. Diky pani doktorce, ktera chtela splnit muj pozadavek v porodnim planu, probehl porod bez nastrihu, ze ktereho jsem mela hruzu po zkusenosti z prvniho porodu, a bez natrzeni. I kdyz jsem si ho na uplny konec prala, jsem ji vdecna, ze me presvedcila to jeste chvilku vydzet. Maly se narodil necele 2,5hod. po prijezdu do nemocnice a to ve stejny den, jako moje prvni. Nevyhodou bylo snad jen to, ze bylo potreba vyzvednout si kartu z kartoteky a maminkam s hodne bolestivymi kontrakcemi by to mohlo delat potize (ale to - doufam - by je tam sestry neposilaly). V obou porodnicich mi mimco dali hned na brisko. Ani jednomu se nechtelo sat, byli nabumbani plodove vody, ale nevadilo to, laktace se nakonec bez problemu rozbehla. A to i presto, ze sestinedeli bylo plne a prvni noc, nez se uvolnilo misto, jsem stravila na rizikovem a miminko bylo u sestricek.
Koho by zajimalo srovnani porodnice Apolinar-Motol, tak to je asi podobne a zalezi na individualnich pozadavcich maminky. Kazda z nich ma neco, ja jsem byla v obou spokojena, v obou byl prijemny a napomocny personal. Mozna jen to sestinedeli, to je v Motole lepsi, pokoje jen po 2, nemusi se na WC nebo do sprchy pres chodbu, s navstevami je to lepe vyreseno, ale u Apolinare probihaji rekonstrukce, tak snad se to i tam zlepsi. V obou porodnicich jsem narazila na jednu jedinou neprijemnou sestricku na sestinedeli, to se da prezit (tu v Motole jsem diky Bohu chytla az v den propusteni), jinak ostatni byly mile a napomocne, nekdy je dobre si o radu nebo pomoc rict, protoze nikdo neumi cist nase myslenky, zvlast v takovem fofru, jaky tam maji.
Jidlo v Motole je mozne vzit si na pokoj, ale bez nadobi, tzn. snidane, nekdy vecere. Obed je v jidelne, kam si ale mimco vzit nemuzete, takze bud se vystridate po domluve s maminkou na pokoji nebo ho nechate v pokoji samotne. Vyhodou je, ze sestinedeli je v Motole v dobe, kdy nejsou navstevy, zamcene. U Apolinare se ji na chodbe pred pokoji a sestinedeli se nezamyka (myslim, ze jen na noc).

Musim vsem v Motole moc podekovat, odvadi opravdu velky kus prace! A dik i vsem u Apolinare (i kdyz az po letech)!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.