Přidat odpověď
Tak Mikeše včera propustili domu! Vůbec bych neřekla, že před týdnem prodělal operaci srdce. Já to hodně obrečela předem, když jsme už byli tam, tak to docela šlo, protože Mikeš byl úžasný a nesl to moc dobře. Byl spokojený, že tam je hernička, že tam jsou rodiče a tak byl před operací úplně klidný. Já tam taky viděla pár dětí po operaci a byla jsem překvapená, jak jsou čiperný. Já si původně myslela, že bude muset ten měsíc co má mít "klid" ležet ... (třetí den po operaci může začít chodit a sedět). Mikeš operaci vůbec neřešil, na nic se neptal, vše bral jako fakt. Jen první den po operaci ho bolelo bříško a musel ležet a měl spoustu hadiček, ale pak už to bylo jen lepší.
Bohužel Dominik o víkendu onemocněl (asi od manžela), rýma, teplota - možná uši, takže je to teď dost náročné, protože Mikeš by neměl nic chytit ...
Operace by to měla být konečná, ale definitivně to budeme vědět asi až na kontrole po měsíci, zatím vše ok. Měl dírku (asi 1,5cm) mezi síněma (ASD) - takže mu okysličená krev tekla zase zpátky a srdce a celý oběh se více zatěžoval. Teď to bylo poznat jen šelestem, ale v dospělosti by se mohl začít víc zadýchvat, až ... takže operovat se to muselo. Jen existuje ještě šetrnější způsob - cévou se zavede samorozevírací disk, ale to v jeho případě nešlo použít (příliš velký defekt a zbytek tkáně který vadil), takže mu museli otevírat hrudník, mimotělní krevní oběh, ...
Předchozí