Úplně souhlasím s MirkouH.Jsem zdravotní sestra a z toho dopisu co píšete Evo o tak příšerném porodu je mně zle.To je velice pěkné že ste si přečetla tolik naučné literatury,ale měla ste to přečíst před porodem.Můžu se zeptat jestli ste chodila do předporodní přípravy?jestli ano tak vám snad tam vysvětlili porodní doby,průběh porody apd.
Za prvé porodní asistentky jsou od toho aby "asistovali"a ne aby to odrodili za nás.
Za druhé měla ste u porodu manžela?ano?tak nechápu od čeho tam byl když vám nemasíroval kříže.
Za třetí mám syna ,kterému je rok.Rodila jsem v UH.V těhotenství jsem byla zcela zdravá.Přijali mě pro pozdní gestózu,trombocytopenii .Tři dny sem ležela na porodním sále.Z důsledku zvedajícímu se Tlaku krve a zhoršenému krevnímu obrazu mě porod také vyvolali.měla jsem 12 hodin porodních bolestí,několik krevních konzerv,infuzí.Po devíti hodinách se u mě začala rozvíjet preeklampsie-(paní Eva určitě ví co to je když toho tolik přečetla)je to křečové stádium celého těla,porucha zraku a vědomí.Přestala jsem chodit,měla jsem ochrnutou jednu nohu a na půl i druhou.Proto mně velice ochotné sestřičky za pomoci manžela přemášely z postele na porod. židli,polohovací postel a naopak.po dvanácti hodinách začala prudce klesat srdeční akce mého syna, a proto mě rachle odváželi na sál-císařský řez.syn měl 3x omotanou pupeční šnůru,která měřila pouze 600mm. Ačkoli jsem chtěla rodit přirozenou cestou.Po porodu šlo všechno báječně,syn
přibíral a já měla jet nadruhý den domů z porodnice,ale opět komplikace.opět transfuze a navíc píštěl v operační jizvě dlouhá 16cm.Po punkci, podotýkám že se to dělá bez anestezie,jsem ležela ještě tři týdny v nemocnici sama ze synem.
Když sem odjížděla děkovala jsem všem a ani jednou mě nenapadlo stěžovat si na nějaký bazbolestný porod bez komplikací a už vůbec ne na újmu na psychice,protože když se podívate na toho malého drobečka, v tu chvíli zapomínáte na všechnu tu bolest a trápení,které ste musela prožít.A říkám si,že bych šla hned ted rodit a to do UH.
Předchozí