Rosino,
jsi uvedla ten protiklad zapad - vychod, tak proto. Ja spoustu Cesek, vcetne Evy, obdivuji, a spoustu veci v zapadnim porodnictvi bych mohla kritizovat. Samozrejme vsechno v zapade a vychode neznam, jestli to bylo mysleno tak doslovne, a ani nemam narok poznat:).
S temi "nevzdelancemi" a jejich "nazoremi" o "nebezpecnem" domacim porodu (o to ti jde): no, ja nevim jestli Brezina, ktery take ma neco proti, a nekolik tech dam, ktere meli svoje vyhranene nazory, chodili do nejake jedne skoly, kde zaroven tohle bylo zanedbano, ale: je zakledem vzdelanosti chapat, na zaklade ceho clovek muze neco vedet. Samozrejme, ze nemuzu tvrdit, ze jako liberalka VIM, ze treba konservativni videni sveta je "nepravdive", ale mam liberalni NAZORY. Ale o prirode neco VEDET muzu, ne? Na zaklade empirickeho vyzkumu. Ovsem ze je to poznani nedokonale, ale pokud nikomu se nepodarilo prokazat, ze domaci porod je nebezpecnejsi nez porodnicni, pokud jsou splnene jiste podminky, a ze takovych pokusu bylo, a bylo spise prokazano, ze doma se umira stejne vzacne a lekarskych intervenci je mene, spokojenost je vetsi, tak uz to je nejake VEDENI. Jestli damy chtely, mohly se ta studia podle mych odkazu se vyhledat a do nej se kriticky pustit, a to uz by bylo zase prostor na NAZOR, ale proste oni trvaly na svym pravu o svete se vymyslet, no. Tak nazvi to nejak jemnej, ale moje omezena znalost cestiny nuti mne to nazvat nevzdelanosti.
Předchozí