... jinak to fakt nevidím.
Honza ráno hlásil, že pruhovaná oblovka "Špička" podlezla síťku a tentokrát žuchla z komody až na koberec. Řekla jsem si, že tohle teda ne, další už zmrzačit nenecháme, tak jsme využili toho, že má Honza příští týden svátek, a vydali se s manželem na lov akvárka.
Ve zverimexu se mi zdálo malé, 18 l, zajeli jsme do Kauflandu, kde jsem viděla to vyšší, dvaceti litrové. Nakrkli mě ovšem neskutečně, na akvárku cena 594,-, pokladna vyhodila necelých 700,-. Tak to si tam mohli nechat, šup zpátky do auta a zpět do centra města. Hurá, hurá, zavřeno nemají, menší bílé akvárko je naše a když už jsme vycházeli, zahlídli jsme nápis Oblovka velká. Co myslíte, holky? Máme je?
No jasně, máme :-)) Takže máme doma plastové akvárko, v něm zatím dvě pruhované A. Immaculaty a k nim za chvilku přibudou dvě A. Achatiny (pokud nápis nekecal). Paní ve Zverimexu mě potěšila, prý oblovky vykupují, už jsem si říkala, co s něma budeme dělat, až se zadaří...
Pár fotek:
staré akvárko, vyfocené bez skla a síťky, stejně ji podlezly, čímž mě pěkně vyšplouchly
nové akvárko, plast, 18 litrů. Jsem zvědavá, jak dlouho se do něj naše oblovky vlezou!
první oblovka, dovezená v sobotu, focená těsně před havárkou
... a dnešní přírůstek, opět v počtu dvou kusů
... jestli jsem mizerně vložila obrázky, tak prosím "do hlavy ne!"