Přidat odpověď
Milá paní Jano!
Možná jste si všimla, že jsem také přispěla svým názorem do této diskuze. Můj názor se moc neliší od názoru paní Dáši. Bohužel, mladé maminky jsou velmi popudlivé, aniž by chtěly vůbec pochopit, že nikoho nechceme svým názorem urazit. Nikdo v této diskuzi nikdy neřekl, že mladá maminka je neschopná se starat o dítě, nedejbože, že ho nemá ráda. Nikdo mladé maminky za jejich rozhodnutí neodsuzuje. Jenom tvrdím Z VLASTNÍCH ZKUŠENOSTÍ, že starší maminky jsou klidnější, což se podepíše na výchově dítěte. V naší zemi bývalo dříve zvykem rodit děti kolem 20 let, protože mladá žena neměla tolik možností jako dnes, a tím, že se brzy vdala a porodila dítě, měla od státu spoustu výhod. Navíc neexistovala prakticky žádná antikoncepce, takže existovaly problémy typu: jsem těhotná, co s tím? Moje známé, kterým je dnes mezi 30-40 lety a mají už starší děti, nám - mladší generaci, dnešní možnosti závidí. Dnes si většina mladých lidí chce užít cestování a zábavy, než se rozhodnou založit rodinu. Sobectví dnešních mladých lidí nespočívá v tom, že chtějí mít dítě později, ale v tom, když chtějí jenom jedno dítě, což je bohužel druhá stránka dnešní doby. Samozřejmě, jsou mladí lidé (např. paní Lada), kteří se rozhodnou mít dítě dříve a tím se vzdají všech možností, které mají jejich vrstevníci. Mám ale známou 22letou maminku, která se nechce smířit se skutečností, že já se chodím bavit a ona by měla být "uvázaná" 24 hodin denně u dítěte, když je tak mladá. Nezlobte se na mě, ale takovou maminku nepovažuji za zralou mít dítě.
Mimochodem, všimněte si pozorně, jak probíhá tato diskuze: starší ženy a maminky jsou ochotné diskutovat a hledat výhody a nevýhody. Svěřují se se svými zkušenostmi. Mladé maminky nejsou ochotné o "problému" diskutovat, ale jenom se agresívně hádat a urážet, čímž se prokazuje jejich (ne)zralost.
Předchozí