| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hankie - jo, asi máme to akvárko, jak píšeš, že má blbý zavírání, protože: ANO, má blbý zavírání :o))
čudlíky už se ulomily, ale to nám naštěstí až tak nevadí, protože z něj šneci nevylezou ani, když je tam jen volně přiklopený.
Na zahradu pro ně máme dřevěný "výběh" s horní stranou krytou síťkou na okna - jsou nadšený, když můžou "drandit" v trávě - ale dávala jsem je ven, až když byli větší, jinak může nastat kapku problém s hledáním :o))

ad rozdíl mezi hlemýžděm zahradním a oblovkou - taky myslím, že základní rozdíl je v tom, že prvně jmenovaný že tvor žijící ve volné přírodě v našich podmínkách - tj. vyžaduje střídání ročních období a zimuje, pokud by nezimoval, myslím, že by se organismus moc vyčerpal a hlemýžď by se záhy odebral do věčných lovišť. Oblovka pochází ze Zimbabwe, tudíž je spíše tropická, vyhovuje jí život v teráriu, nevyžaduje snižování teploty kvůli zimování, ačkoliv některé oblovky zimují, když okolní teplota klesá na dvacet a méně stupňů (nám třeba letos v zimě ti dva velcí nějakou dobu spali - ulitu zavíčkují a chrní uvnitř).

aneb jak pravidla jedna moje kamarádka, oblovka má v sobě cosi aristokratického :o))))))))))) je fakt, že když dospělý šnek leze - spousta lidí zůstane paf nad tou velikostí a svým způsobem je to i o hezkých liniích těla - ale já jsem ulítlá, miluju šneky a žáby!! :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.