Rodila jsem ve Znojmě letos a zjistila jsem, že většina jejich řečí o vynikající péči je relativní.Jestli chci nebo nechci oholit a klystýr se mě nikdo neptal a prostě to udělali. Chtěla jsem využí vanu ke zmírnění bolestí a pak i rodit do vody. Bylo mi řečeno, ať si vlezu do sprchy, že to mám stejný.Každá porodní asistentka, která šla kolem mi radila něco jiného. Jedna ,ze mám ležet, jiná ať chodím, další ať sedím na míči.Donesli mi i oběd, ať prý něco sním. Za 5 minut přišla jiná sestra a vynadala mi, ža jsem něco snědla. No abych to zkrátila, nakonec ( po 13 hodinách) zjistili, že není něco v pořádku a na poslední chvíli udělali císařský řez.Malá byla přidušená a museli ji křísit.
Nevím podle čeho se uděluje titul BABY FRIENDLY HOSPITAL. Jak správně kojit mi nikdo neřekl.Vždy, když mi malou donesli, měla v puse šidítko. A když po 4 dnech zhubla asi 200 g, donesli ji lahev. Zˇádné krmení lžičkou nebo hadičkou po prsu, dali ji láhev s dudlíkem. Tak si tedy podporu kojení nepředstavuji. Jinak sestry byly jako všude jinde. Některé dobré, jiné horší. Každopádně, jestli budu ještě někdy rodit, raději někde jinde.
Předchozí