Souhlasim s Janou. Rodila jsem v rijnu v Ostrave - Vitkovicich a byla jsem maximalne spokojena. Nemohu si vynachvalit.
Diky predporodnimu kursu a porodni asistentce pani Vladce (ktere patri obrovsky dik) jsme si porod a vubec pobyt v porodnici nadherne uzili.
Moc nerozumim tomu, proc jezdit pres pul republiky rodit do Vrchlabi, ale je to kazdeho volba.
Barboro, porod koncem panevnim neni duvodem pro cisarsky rez, jak pises. Ve Vitkovicich Ti ihned po porodu miminko daji na hrudnik, neumyvaji ho, pouze otiraji (predchazi se tim selestum na srdicku, jak mi bylo vysvetleno) a informace pred odchodem z porodnice davaji maminkam rovnez. Navic jsou Vitkovice baby friendly (muzu potvrdit, sestricka pomahala s kojenim ve dve v noci a netvarila se, ze ji obtezuju...navic to melo vysledek - maly ma skoro pet mesicu a je stale plne kojen), takze podle toho, co jsi psala, usuzuju, ze jsi je zrejme nenavstivila s porodnim planem.
Nechci se nikoho dotknout ani snizovat kvality Vrchlabske porodnice (jsou bezesporu dobri v tom, co delaji), jen mam z tehle diskuze pocit, ze rodit ve Vrchlabi je modni zalezitosti a plusem pri debatach s kamaradkama.
Jsem si jista, ze zrovna ve Vitkovicich by Ti vysli taky vstrict. Ale nejsou od tamtud tak pekny fotky, to je pravda:-)
Kazdpopadne Vam ostatnim, at budete rodit jdekoli, preju krasnej porod a nadherny zdravy miminka.
Lenka
Předchozí