Pak se nediv, že mám z maminek prosazujících přirozený porod spíš dojem, že je to banda fanatiček a hysterek. Ne že bych si to o nich skutečně myslela, ale Ty ve mě ten dojem vyvoláváš.Verzo, nezlob se na mne, ale přesně ten samý dojem o hysterkách a fanatičkách jsem měla, když jsem si přečetla TVŮJ první příspěvek k cizince. U jeho čtení jsem nadskočila na židli, ale pak jsem ho nechala plavat, protože mi došlo, že ty neprovokuješ, že ty se nejspíš jenom pouštíš do debaty, o které nic nevíš. Tím ti neberu tvůj názor na porod, tím jenom reaguju na tu tvoji snůšku emotivně laděných otázek, která na mne působila, jako by měla v matkách propagujících přirozený porod vzbudit pocit provinění vůči dítěti... ve skutečnosti ale jenom ukázala, že jsi naprosto mimo, protože kdybys měla byť jen základní povědomí o přirozeném porodu, dost těžko bys ty otázky mohla klást. Netvrdím, že bys musela být z přirozeného porodu nadšená, to ne. Ale ty otázky by byly jiné. Takhle jsou zhruba na takové úrovni, jako kdybych já se divila, třeba proč si někdo nechá udělat císařský řez, když spousta lidí se už z narkózy nikdy neprobudí nebo proč riskují epidurál, když po něm ochrnou ;o)
K příběhu, na který cizinka původně reagovala. Nevím, co se ve Vyškovské porodnici stalo, ale ten příspěvek na mne působí dost odrazujícím dojmem. POkud si stžuje rodička, že s ní porodnici špatně zacházela, je to smutné. Pokud si sem přijde postěžova porodní asistentka, že k nim přijela rodička s netradičními požadavky, kterou tak vystresovali, že radši jela rodit jinam... tak k tomu nenacházím slov. Tím spíš, když si člověk uvědomí, že dotyčná žena zdravotnickou péči zcela neodmítala (to by potom v průběhu porodu dost těžko objížděla porodnice, ale porodila by si sama doma), takže zdravotníci nejspíš nezvládli komunikaci. Konečně, jak o příspěvek níž Petr Klásek z HAMu (s informacemi z druhé ruky) píše, primář by takový porod i akceptoval, ale spor mezi personálem a rodičkou už se mu urovnat nepodařilo, neb žena ztratila v danou nemocnici důvěru. Fakt je mi záhadou, proč to dotyčná porodní asistentka zavěsila sem na web :o/
-----------------