Tak nevím,trošku se už v této diskuzi ztrácím,a souhlasím s tou z vás,která se tu již zmiňovala o tom,že tahle diskuze je určená k něčemu zcela jinému.Ale když už jsem tady,nedá mi to napsat svůj názor.Takže moje první těhotenství bylo rizikové a v podstatě jsem ho proležela v nemocnici,porod byl naproti tomu takový,že jsem skoro nevěděla,že rodím.Druhé těhotenství bylo naprosto v pohodě,zato porod málem skončil katastrofou.Začal zcela spontánně,ale pak se ukázalo,že sama nejsem schopna svou holčičku porodit.Nakonec nás "zachránili" kleště,a já dodnes děkuji Bohu,že je moje holčička zcela zdravá.A proč to nešlo samo?Protože měla 4x omotanou pupeční šňůru a ještě špatně zrotovala v porodních cestách.Zkrátka věci,které nikdo předvídat nemohl a můj instinkt už vůbec ne.Pro některé maminky,je určitě krásná představa,že budou rodit v teple domova nebo v porodnici,ale takzvaně "přirozeně".Já mám ale zcela opačný názor a navíc si myslím,že je to hazard nejen se životem svým,ale hlavně se životem miminka.Raději budu od hlavy k patě "opásaná" monitoravacími zařízeními,jen když budu mít jistotu,že je vše v pořádku,a v případě,že by se něco stalo,bude se o tom vědět hned a může se rychle zasáhnout.
Předchozí