Cizinko,
dostala jsem se dnes k odpovědi na tvé kritické komentáře týkající se mé osoby, ačkoliv jsme se spolu nikdy nesetkaly, neměla jsi možnost, vyjma mého příspěvku , hodnotit mou práci. Chtěla jsem maminkám jen nastínit pohled druhé strany - i to mi ale bylo vyčteno - proč by porodní asistentka nemohla reagovat a napsat svůj názor ? Naše porodnice se snaží maminkám vycházet vstříc, pracujeme s porodními plány, snažíme se respektovat přání rodících žen, co se týče porodní polohy, holení, epiziotomie atd. jsme ale státní zařízení, vedoucím pracovníkem je lékař a musíme dodržovat určité předepsané postupy. Předkládáš mi za vzor kolegyně ze zahraničí, i já si vážím jejich odvahy, velmi s nimi sympatizuji, ale nemohu si v nemocnici dovolit, co ony. Co se týče vzdělání, které s despektem zmiňuješ, tak samozřejmně je povinností zdravotnického pracovníka se celoživotně vzdělávat, takže navštěvuji konference i odborné semináře a jsem registrovaná PA, troufám si i nepochybovat o svém zdravém rozumu.
Děkuji ostatním maminkám za jejich pozitivní příspěvky v této debatě, moc mi pomohly
Předchozí