No potes, podle odpovedi doktora, sestry a PA je na tom cesky porodnictvi jeste hur, nez jsem si myslela. A to ma byt pratelska porodnice?
Ja rodila mimi take v porodnici, po porodu mi bylo polozeno na bricho a po prestrizeni pupecniku nas PA nechala asi pul hodiny o samote, abychom se mohli s miminkem privitat a pomazlit. Po pulhodine prisla a porodila jsem placentu. Opet odesla a nechala nas tam o samote, my jsme si uzivali miminka. Zhruba hodinu a pul po porodu mi zasila lekarka trhlinku v pochve. Stale jsem mela sve mimi ja nebo manzel v naruci, stale jsme byli na pokoji s miminkem sami. Dve hodiny po porodu mimi zvazili, zmerili a prohledli. Stale v te mistnosti, kde jsem na obycejne manzelske posteli rodila a kde jsme byli i celou prvni dobu porodni. Tri hodiny po porodu jsem v te same mistnosti zhltla snidani, podekovala za peci a odjeli jsme i s miminkem domu.
Celou dobu od narozeni nebylo moje dite ani minutu ode mne pryc.
Cely porod (vcetne prvni doby porodni) se ode mne muj manzel nehnul ani na krok.
O nic z toho jsem nemusela bojovat, byla to samozrejmost. Taktez me nenastrihli, neholili, klystyr nedavali, rodila jsem bez jakekoli medikace (pouze lokalni anestezie pri siti), rodila jsem ve sve vlastni nocni kosili a manzel mel na sobe svoje normalni obleceni, zadny operacni habit. Formulare pri prijmu vyplnoval manzel, me bylo receno, ze to ted neni moje prace, ze se mam soustredit jen na svuj porod.Cely porod byl hrazen z meho zdravotniho pojisteni.
Ta porodnice se jmenuje St.Marien Krankenhaus a lezi ve Frankfurtu a.M. Urcite mene nez 1000 km od Krumlova. Ve skutecnosti lezi mezi temito dvema porodnicemi a mezi chovanim personalu v nich cely vesmir.
Brzo se budeme vracet s rodinou do Cech. Nemam tuseni, kde porodim sve dalsi dite, ale na ceskou porodnici to zatim nevypada...
Předchozí