Cizinko1: jsi chytrá ženská,diskusi sleduji,ale jen zpovzdálí,místní zkušenosti mě naučily, že virtuální diskuse je,nezob se na mě, nesmyslná. Chybí mi emoce :-))), tohle je jinej svět.Jedno jen musím zdůraznit. Doporučení WHO jsou nejčastěji zmiňovanými doporučením vás obhájkyň přirozeného porodu.Já jsem také jeho zastánce:-) .Ale doporučení WHO jsou hlavně směřována rozvojovým zemím,kde nemají šajnu o EHM - kardiotokografii - ta tam prostě není dostupná ( Afrika např. ) ,poslech ozev je a jestli tohle vůbec mají - jejich jediný výdobytek. Vše je jistě slovem do pranice,ale komu lucidnímu může vadit nárazové monitorování plodu během porodu. Hlava mi to nebere...komu tohle může vadit - sice u vybrané skupiny těhotných nízkorizikových není nutný, ale proč,když máme NEINVAZIVNÍ SKRÍNING - který nijak nebolí. Nikdo na světě totiž neumí stanovit přesně ,co to je NÍZKORIZIKOVÁ SKUPINA, tenhle široký pojem neumí na kongresech přesně definovat ,co to vlastně je - jak por.báby,tak lékaři se vždycky na tohle téma hádají ...:-)
Předchozí