Michale,
Jeste doplnek. Pokud chces pochopit dovody zeny rodit normalne, precti si knihy Odenta s tim, ze tenhle typ zen by se podepsal pod jeho knihami s obdivem pro jeho empatickou predstavivost. Mozna prave proto, ze Odent, jako clovek se zkusenosti valecneho chirurga, vychazel ze zkusenosti ze clovek (ne jen rodici zena), ma schopnost velmi dobre a bez psychicke traumy snaset bolest, ale za JISTYCH podminek, ne za JAKYCHKOLIV podminek. Dokonce muzes ho brat vazne i jako vedec: davaji jeho intuicem za pravdu jak vyzkumy v dobe psani prirucky WHO, tak prehledy soucasneho stavu vedeni na Cochrane. Dokonce zatim ojedinele studia potvrzuji i dalsi jeho doporuceni: nesahat na hraz, nedelat kompromisy mezi pohodlnosti a spontannosti rodicky a kontrolovatelnosti.
No a jako svedomity clovek asi bys souhlasil: vyhoda EFM je pouze pravni (zaznam ve pripadu maleru). Na volny monitor jsem treba cekala ca 20 min., kdyz byla otevrene nervozni lekarka, silela jsem strachy i ja. Sluchatko ma kazdy v kapse, a kontrola je okamzita, anezby nekoho by bylo treba rusit ci strasit. Pak je jeste tmava stranka zajmu vyrobcu zdravotnicke techniky: bez nich bychom nevysvetlily ani plosne UTV ani EFM, ze ne?
Předchozí