asi se nyní na mne mnohé z vás vrhnou, ale musím se zde zastat lékařů a porodních asistentek. já, ačkoliv jsem to neplánovala a vlastně ani nechtěla, jsem měla jasně medicínsky vedený porod A s odstupem času vím, že to tak bylo dobře. Je mi jasné, že pokud by mi por. as. nepodala léky ke zrychlení porodu, narodil by semůj syn círašským řezem nebo mrtvý. rodila jsem ho déle než 48 hodin a jeho sdríčko na monitoru už začínalo dělat neplechu a trucovat. jsem ráda, že tam byly obě por. as se mnou, dodávaly mi odvahu, nahřívaly pytlík s rýží na záda, zapalovaly aroma lampičku, pmáhaly do sprchy a nakonec i píchaly injekce a podávaly léky. předtím jsem se trochu bouřila. nyní s odstupem času vím, že jsem je potřebovala a jsem jim vděčná, že to v tu chvíli odhadovaly lépe nežli já a já jsem tak mohla přirozeně /ikdyž čtyřkilové miminko s nástřihem/ porodit svého milovaného zdravého kloučka, který je pro mne vším a vydržela bych pro něj veškerou bolest a nepříjemnosti. důležité je, že je zdravý a spokojený, je to takový malý optimista. kdybych rodila bez pomoci por. as. a léků a lékařů, zřejmě by byly velké problémy a můj syn by se možná do dnes potýkal s následky. to "možná" bych nikdy nechtěla zažít.
Předchozí