| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a Fakultní nemocnice Na Bulovce

Zdravim všechny nastávající maminky a maminky čekatelky a taky personál z porod.sálu,ale i dětské pani doktorky a sestřičky.
Teprve dnes mám čas napsat a zdělit vám,které váháte a rozhodujete se,jak jsem vnímala Bulovku já.Můžu to dokonce porovnat s porodnicí Motol,protože tam jsem rodila svou první dceru.Ale nejprve k Bulovce:
Měla jsem i své druhé miminko rodit v Motole,ale ten v mém termínu maloval porodní sály a šestinedělí a i přes kamarádku porod.asistentku na sále jsem po dohodě s lékařkou,která mě ve tři v noci doporučila po vyšetření a monitoru odvoz na bulovku konstatovala,že změna je život.Voda postupně odtékala a já první vlašťovka z Motolské porodnice/motol již kvůli malování nepřijímal/byla převezena na Bulovku.Zde mě přijala sestřička a pan doktor Záhumenský,který mě vyšetřil a velmi se mu líbilo,že i když mám 10dioptrií na obou očích chci rodit normálně přirozenou cestou./v kont.čočkách/.Byla jsem sama na hekárně,pak do vedlejších pokojů přišli dva páry a užívali si společné,,heky".Já mám manžela,který omdlí i u zubaře a já raději se spoléhám na sebe a vše beru sportovně.Celou dobu mě chodili sestřičky kontrolovat a miminko.Po 12 hod.se porod nerozjel a tak jsem dostala kapačku.Proč né,přijela jsem přece rodit a ne číst časopisy.To jsem ještě měla humor.....pak to začalo,klystír,poskakování na míči,...sprcha,...kontroli mě a monitory miminka,...Měla jsem své pohodlí,nikdo mě nerušil.Občas bylo v dálce slyšet,že některá maminka už to zvládla.Po 4hod.kontrakcí po 2min.jsem si dohodla/moc jsem se neotevřela/,že si nechám dát epidurál/u prvního dítěte v motole jsem to nestihla/a tak jsem z mého pokoje začala v kontrakcích pomalu cestu na porodní sál i s kapačkou na stojanu/má záchrana v kontrakcích/.Snažila jsem se být odvážná,ale přestávala jsem vidět a slyšet.Sestřičky mě vedly.Cesta byla dlouhá tak15metrů a já vylezla na lůžko a padla v další kontrakci na bok.Oznámila jsem všem mezi nádechem,že ať mě nic nepíchají,že už rodim.Pan doktor Z...se moc divil,ale já za těch pár metrů se otevřela na 8,5cm.a opravdu začala rodit.Sestřičky mě chtěli dát nohy do třmenů,jako vždy,ale pan doktor řekl ať mě nechaji na boku,když jsem došla tak odvážně sama.Bylo to super a moc hezky se mě tlačilo.Tahle poloha je lepší.Nástřich žádný,jen dva malé stehy-prasklinky.Na jednu kontrakci a pět přidýchnutí jsem viděla,že to neni Vašek,ale Gábina.Pan doktor mě jí hned přiložil.A i přes to,že jsem měla papíry v motole vzali mě pupečníkovou krev za co jsem ráda.
Na pokojích se o nás vzorně starali a hlavně!!!!!!!!!!!!CELÁ BULOVKA JE VSTŘÍCNÁ A USMĚVAVÁ.Jediné co je k zamyšlení je strava!!!Jsem z oboru gastronomie pracuji 13let s učni a nechápu v dnešní době konkurenčního boje,že neni nikomu divné kolik jídla!!nedotknutého!!se vrací.
Na závěr: 1/panuje zde od příjmu až k propuštění domu profesionální úroveň
2/lékaři i sestřičky na sále vše s vámi konzultují.I pak na pokojích při vizitách.
3/dítě u prsu a možnost říct děkuji,ale já nechci přikrmit,chci kojit.
4/dětské lékařky velmi ochotné a příjemné řešit problém i nějaký banální dotaz.Dítě,kojení,...a pro mě druhorodičku důležitá věc. Nechávaji vám vaši volbu,nenutí vás dělat vše podle knížek a svého přesvědčení.Zapojují,jak řekla jedna dětská pani doktorka/blondínka/bez urážky"selský rozum.Při odchodu domu jsme si měli napsat dotazy na papír a pak nám je zodpověděla a taky řekla a ukázala základy první pomoci.Rozloučení a osobní předání papíru pro miminko asi patří ke slušnosti.
5/a opět až zarážející v dnešní době úsměv a ochota i v noci.To v motole nebylo.Proto je to skoro,
jako doma.
6/Na lidech je vidět,že je práce baví.A ať je to pan doktor Záhumenský,nebo pani dětské doktorky a důležité sestřičky DAJÍ VÁM POCIT,ŽE JSTE PRO NĚ DŮLEŽITÁ ZROVNA VY A TO MAMINKA,KDYŽ SAMA JE VNITŘNĚ NEJISTÁ POTŘEBUJE ---DŮVĚRU-----

Děkuji všem a bohužel musim dát Motol na druhé místo.Majka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.