Rodila jsem v Litoměřicích v listopadu 2006 plánovaným císařským řezem.Během porodu došlo k ruptuře dělohy po předchozím císařském řezu a nastaly komplikace.Ale díky paní doktorce Rychvalské a paní primářce Hejtmánkové, jsme já, i naše malá Andrejka obě v pořádku a hlavně živé.Tímto bych jim dodatečně ráda poděkovala.Maminkovské sestry byly taky báječné.Případy podobné tomu mému tam nebývají časté a i tak se o mě staraly naprosto báječně. S novorozeneckými sestrami jsem zase až tak spokojená nebyla. Některé mi přišly velice arogantní. Po porodu jsem byla 2 dny na JIPce a malou mi nosily ještě 2 dny jen na chviličku a na krmení.Když jsem ji dostala na pokoj už "nastálo", téměř jsem nevěděla co a jak mám dělat.Nikdo mi jako prvorodičce nepodal kompletní informace co bych měla a co ne, co hlídat atp. Navíc každá sestra tvrdí něco jiného.Jestliže mi denní řekla,že jsme nakojily celkem dost a noční sestra mi vynadá že kojíme málo ... Nešlo mi to a takovéhle řeči člověku také moc nepřidají. Ale nejsou takové všechny.Vrchní sestra je moc hodná paní a jako anděl mezi nimi všemi je sestřička, u které jsem si bohužel nezapamatovala jméno, ale určitě ji poznáte. Světlé vlasy měla tehdy nakrátko ostříhané a nosí brýle. Každé miminko mi připadalo jako její vlastní,a dost často ty uzlíčky jmenuje Koblížku.To je opravdu novorozenecká sestra na svém místě. Nám i "spolubydlící" velice mile a ochotně radila a pomáhala při nezdarech s kojením.Úplně jiný přístup oproti ostatním sestrám.
Omlouvám se za délku příspěvku,ale za 10 dní pobytu jsem si udělala názor krapánek delší.
Přeji hezké léto.
Předchozí