Jedno z mých dětí se taky narodilo ve Vyškově. Při předporodních monitorech jsem narazila na jednu neskutečně milou paní asistentku. Velmi jsem se těšila na porod, protože měla mít službu v den mého termínu. Dítě si ale řeklo o pár dní dříve a já jsem asi neměla štěstí na personál. Velmi netrpělivá asistentka přímo vyhodila mého muže s tím, že na sálech jsou i jiné ženy a přece na ně nebude koukat.
Ačkoliv jsem několikrát mluvila o tom, že se mi utvořila na noze křečová žíla, někdo již aktivně předpřipravil moje papíry a napsal, že křečové žíly nemám. Nedostala jsem před porodem bandáž na nohu a výsledkem byla tromboza a nepříjemný a hlavně nebezpečný zánět žil.
Krásné porodní křeslo a ostatní moderní pomůcky mi byly pouze ukázány, nakonec jsem rodila "klasicky" na koze. Docela jsem se na to křesílko těšila, škoda.
Dítě po porodu jsem viděla až asi za pět hodin, protože je ihned odvezli na novorozenecké. Po porodu jsem ležela tři hodiny v boxu zavřená a jen jednou se na mě přišel mrknout jakýsi starý doktor, docela milý.
Nástřih byl, ale to věřím, že byl asi nutný, mám abnormálně vysokou hráz. Ale opět, bez nějakého předchozího upozornění typu "teď vám budeme muset provést epiziotomii".
Abych to shrnula, vždy asi záleží na konkrétním personálu. Mnoho maminek nemocnici ve Vyškově chválí, já osobně jsem byla trochu rozčarovaná, i kvůli spoustě jiných drobností, které tady nebudu rozepisovat. Asi jsem prostě neměla štěstí na směnu. Tož tak.
Předchozí