| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

ahoj všem kdo tápou a chtějí odstavit :-)

tak pro nás je to aktuální problém, neboť právě druhý den odstavujeme :-) Malé je za týden 16měsíců. Také jsme se o tom bavili vícekrát, ale já nikdy nebyla 100% rozhodnutá. V noci jsem jí kojila často. Přes den, jak si řekla. Noční kojení jsme odbourali cca ve 13měs. Prostě jsem jí v noci nedala. Byl to asi 3noci boj a pak si ani nevzpomněla. Jsou to malý vyčůránci :-)) Prostě ví, že kdž budou řvát a řvát, tak to prso stejně dostanou. malá byla celkem rozumná. Vysvětlila jsem jí, že v noci mlíčko není, že se musí udělat, aby ho mohla pít celý den .-) hladila jsem zpívala a ona ležela. Trvalo třeba 3h než usnula a po 2-3h to bylo celé znovu. Pokaždé jsem nabídla jen čistou vodu (kterou malá pije normálně i přes den). U nás to bylo horší v tom, že do roka u prsa usínala a v noci měla samoobsluhu. Takže jsem nejdřív odbourala usínání u prsa (rovněš se řvem), ale pak to šlo docela dobře. Ted v těch 15měs jsem kojila jen přes den a nevadilo mi to. Ale chtěla jsem spíš přestat z toho důvodu, že bude lépe spinkat a usínat. Většinou by nejradši usnula u prsa nebo aby na ně aspon sahala (což já samo nechci být ohnutá
30min nad postýlku a čekat až usne), takže jsem jí vždycky po kojení prso sebrala a byl řev. Takže doufám, že když kojit vůbec nebudu a nebudu kojit před spaním, za chvilku si na to ani nevzpomene a bude krásně usínat a lépe i v noci spinkat .-)

Jo a RADA VŠEM MAMINKÁM !!! V lékárně jsem si koupila heřmánkovou tinkturu a jednou ráno si tím natřela prsa. Malá se ušklíbla, ani pořádně nevzala do pusinky a jako že fuj! Vůůůůůůůůůůůbec jsem to nečekala, protože předtím byla schopná ocucat prsa od octa (zkoušela jsem také přestat a vymáchala prsa v octě :-) ). To jí vůbec nevadilo. TAKŽE U NÁS ODSTAVENÍ BYLO BEZ JEDINÉ SLZIČKY!!! Je to nádhera, hrozně jsem se toho bála, ale prostě nechce. Říkáme jí, že mlíčko je zkažené, že už je prostě veliká holčička a že to mlíčko tak dlouho už nevydrží...

Všem maminkám přeji rychlé a dobré odstavení, hlavně bez stresů jak pro dítě tak pro maminku. Hlavně to člověk musí mít v hlavě srovnané, že opravdu chce přestat a pak to jde .-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.