Milé těhulky a maminky, porodnice Chomutov je rozhodně správná volba. Musím říct, že po prvním porodu chlapečka (4.1.04 - 3,90 kg, porodnice v jižních Čechách, forceps čili kleště) jsem byla tak příšerně vystresovaná, že už jsem nevěděla, co bych si pro druhý porod vymyslela (otravovala jsem s tím na každé prohlídce mého gynekologa - co by mi poradil, když to poprvé bylo takhle, volala jsem, kam se dalo a zjišťovala, co všechno je možné apod.).
Porodnici Chomutov mi jednak můj doktor doporučil a jednak jsem si ji vyhlédla sama. Rodila jsem za bouřky v noci, takže rodiček bylo požehnaně, 2 dny po termínu. Celé se to zvládlo za 6 hodin od první kontrakce. Když jsem ve tři ráno do porodnice přijela, vyšla sestřička (bohužel nevím jméno, ale je to sestřička z dětského s blonďatým ježkem) s tak milým a příjemným kukučem, že mě chmury začaly přecházet. U porodu byly paní asistentka Benešová a paní Dr. Fršlínková (omlouvám se, pokud nepíšu jméno úplně správně) a řekla bych, že sehranější a profesionálnější být nemohly. Samozřejmě, že bolest jsem cítila jako každý (na epidurál bylo pozdě, tak jsem jim začala radit, ať mi dají na bolest Dolsin, že to píšou v jedný výborný knížce - z Kauflandu:-))), ale bez toho to prostě nejde. A i mírně razantnější přístup (opravdu ale velmi mírně razantnější) mi vyhovoval a dokonce myslím, že je leckdy nezbytný a vyburcuje vás k tomu, abyste dělaly, co se po vás chce. Neznám horší pocit, než když miminko nemůže ven, vy přesně nevíte, co máte dělat... věřte mi, vím, o čem mluvím.
Pokud jde o další pobyt v porodnici, naše holčička měla žloutenku, takže jsme tam nakonec strávily týden. Na nadstandardu - a nelituji, nejde mi o televizi nebo ledničku, ale v prvních dnech jsem chtěla být se svým miminkem nejradši sama. Naopak musím říct ale to, že při prvním miminku jsem uvítala být na pokoji s někým, protože jsem se cítila jako tele největší a spoustu věcí jsem od zkušených mamin odkoukala. Systém v Chomutově mi velmi vyhovoval - sestřičky se ptaly minimálně třikrát denně, zda něco potřebujeme, na všechno, co mě zajímalo, mi odpověděly, ukázaly, byly maximálně milé...
Pozdravujte v Chomutově.... umějí to tam.
Předchozí