| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Pelhřimov

Taky jsem rodila prvního syna v Pe nemocnici a dodnes mám úžasné zážitky z porodu -
díky skvělému přístupu lékaře, porod. as. Plášilové!!! i dětské sestře.
Všichni se zeptali na mou představu o průběhu porodu - holení, nástřihu, vyprázdnění, vaně...
Je to jen o komunikaci.... Opravdu z jejich strany byla velká ochota!!!
Přístup sester ze šestinedělí byl také vždy velmi vstřícný a milý!!!
Dodnes mě ovšem děsí vzpomínky na dětské sestry (především na ty staré babizny nad 40 let!!!!), které měly čerstvým maminkám pomáhat zvládnout "novou situaci"!!!! A to nás bylo na celém oddělení jen 8!!! Všechny maminky se tehdy shodly na stejném názoru - neochotné, nic pořádně nevysvětlily, neporadily!
Každá dětská sestra mi radila něco jiného - co se např. týká doby mezi jednotlivými kojeními, a ta druhá pak na mě "řvala", že jsem si to při svém VŠ vzdělání měla nastudovat z knih!!!! Když mi můj malý při rozbalování počůral košilku, kterou jsem např. vyfasovala před hodinou, neodpustily si sestry poznámku,
že mě chtějí vidět doma, jak budu zvládat prát tolik prádla... Každá radila přikládat dítě jinak k prsu -
a bohužel, až když jsem skončila s dítětem ve fakultní nemocnici s trávicími potížemi, zjistila jsem, že ani jedna to neuměla správně!!!!! Když jsem dítě chovala, řvaly, že ho rozmazluju, že pak nic jiného doma dělat nebudu........ Je mi fakt zle, když si na to vzpomenu!!! Já jsem po celou dobu byla k nim slušná, protože na oddělení pracoval někdo z rodiny, tak jsem nechtěla dělat dusno! Když to zjistily, byly jak vyměněné,
to mi z nich bylo ale už tuplem zle!!!
Abych ale nehodila všechny sestry do jednoho pytle, tak toto se týkalo hlavně těch starších generací - př. sestra Beranová........ta mi utkvěla v paměti!!!!! Ty mladé byly v pohodě a ochotné, i když nezabránily, že jsem tam 5 dní probrečela a modlila se, ať už jdu domů. Možná to bylo tím, že jsem byla prvorodička a přesto, že mi bylo 30 let, nedovedla jsem se bránit. Jestli se ale podruhé rozhodnu rodit zase tam, tak tentokrát se nedám!!!!!!!!!!!!!!! Sestra rodila rok poté a s těmito dětskými sestrami bojovala stejně!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.