Před týdnem jsem v Neratovicích rodila už podruhé. Je jistě dobré uvědomit si, jestli jsem připravená na to, že moje miminko v případě komplikací odvezou jinam (poznámka na okraj - má švagrová porodila v Neratovicích nedonošeného chlapečka a po dvou dnech mohla přejet do Krče za ním, další týdny již byla s ním tam, je to tedy případ od případu). Pokud maminky na tohle připravené nejsou, měli by zvážit porod v jiné porodnici.
Já nemohu než tuhle porodnici chválit, přístup personálu je zcela úžasný. Jistě, najdou se drobnosti, ale ty jsou zřejmě všude a mně dojem z porodu a dalšího pobytu nezkazily (např. nekonečné čekání na propuštění s nervozní uklízečkou za zády - pokoj má být opuštěn do 11 a propuštění bylo ve 13, nebo platba za nadstandartní porodní sál, ačkoliv jiný nebyl volný). Jinak nemohu vytknout nic. Děkuji panu doktorovi Ptáčkovi i PA Hance Zahradníčkové. Jejich nadhled, povzbuzování, trpělivost a úsměv mi pomohl překlenout i pro mě náročnou a dlouhou přechodnou fázi porodu. Také přístup všech dětských lékařek a sester na dětském oddělení byl povzbudivý a milý. Mohla jsem se ptát na cokoliv a kdykoliv, nikdo mě nikdy neodbyl.
K převzetí dítka po porodu - poprvé byl volný jednolůžkový nadstandard a zůstával se mnou manžel. Na naše přání nám Bětušku dali ihned poté, co mě po šití převezli na pokoj a už s námi zůstala až do konce pobytu. Nikdo se nad tím nepozastavil. Před týdnem s námi manžel zůstat nemohl a já první tři hodiny nebyla schopna se o dítě postarat, při prvním vstávání jsem dvakrát málem omdlela. Po tu dobu se tedy o malého staraly sestry. Jakmile jsem byla schopna vstávat (cca tři hodiny po porodu), Šimona mi přinesly a už se mnou zůstal. Z mého pohledu je tedy výhodou této porodnice právě to, že se můžete s personálem domluvit.
Děkuji všem z Neratovic, a pokud se někdy rozhodnu rodit potřetí :-), doufám, že nebude stopstav :-)
Předchozí