V roce 98 jsem ihned po vysazení antikoncepce otěhotněla a vše probíhalo v pořádku, přesně do 26.týdne. Pak jsem začala silně krvácet a tak jsem skončila v nemocnici. Jednalo se o nemocnici v Neratovicích. Zůstala jsem zde s přestávkami 2 měsíce a po celou tu dobu jsem byla v neskutečném nervovém vypětí a strachu. Lékaři se nemohli shodnout, zda mě převezou do Prahy nebo budou sami pokračovat v léčbě. Nakonec se vše rozhodlo samo, protože v 34.týdnu jsem krvácela tak, že museli zakročit.
Převezli mě v noci (nevěděla jsem, co se děje - byla jsem téměř v šoku) do nemocnice v Krči. Stihli se pohádat s lékařem záchranky, později jsem dozvěděla, že to nebyl zdaleka 1.případ takového převozu. Můj manžel se to dozvěděl z velmi nejasné zprávy, kterou zanechala vrátná z Neratovic na jeho hlasové schránce. V Krči na nic nečekali a po ultrazvuku a vyšetření ihned operovali. V Neratovicích je ani nenapadlo mi ultrazvuk udělat. Utrhla se mi placenta a bylo to přesně v hodině 12...
Dcera se narodila a byla poměrně velká (2,35 kg a 46 cm). Bohužel, půl hodiny po porodu přestala dýchat a začal nejtěžší boj mého života. Po několika dnech se zjistilo, že má kand. sepsi. Léčila se měsíc a přístup lékařů a sester byl přímo skvělý (jak po dobu porodu a následně na odd. paní prim. Magdaleny Paulové).
Po propuštění mě informovali, že celá léčba v Neratovicích byla velmi "zvláštní" (základní vyšetření na kvasinky mi nebylo provedeno, což byl pravděpodobně spouštěč mých potíží).
Po 2 letech jsme se rozhodli pro 2. děťátko a opět jsem navštěvovala nemocnici v Neratovicích. Bohužel jsem v 8.týdnu opět začala krvácet, poslali mě ale domů s tím, že na ultrazvuku těhotenství není prokazatelné. Dokonce se mě ptali, jak vím, že jsem těhotná. Dva pozitivní testy je nepřesvědčily... a ať přijdu, kdybych krvácela hodně. Samotný potrat za vinu nikomu nedávám, prostě se to stalo, ale ten přístup byl příslovečnou tečkou.
Změnila jsem lékaře a následné těhotenství jsem prožila v klidu. Porod v Brandýse nad Labem (i když opětovně císařem) byl parádní a konečně jsem si vše vychutnala.
Já však říkám - Neratovice - už nikdy víc!!!
Předchozí