Chodívala jsem poslední měsíc na kontroly každý pátek. Když jsem se ptala doktora "Co kdybych rodila po víkendu?", tak se mi doktor smál a povída že by o víkendu musely být velké teplotární výkyvy a ty že nehrozí. Pak dodal,abych nerodila v pondělí, to má zrovna službu a že už je postarší pán a abysme ho nechali v klidu. Bylo to ke konci 38. týdne. V neděli jsme ještě jeli k mužovo rodičům na oběd a kolem 2. hodiny jsem měla na kalhotkách takový hnědo-krvavý hlen, tak jsem pak Rosťovi povídala že asi brzy pojedem do porodnice. Potom když jsme přijeli domů kolem 4. hodiny, začaly kontrakce. Nejdřív tak po 15, 10 minutách akdyž už to bylo častější mezi 5 a 3 minutami, muž kolem půl osmý prohlásil, že se jede do porodnice. Vyšetřili mě tam, zjistili že nejsem ještě na porod otevřená. Sic si mě tam nechali, že se možná v noci rozrodím, ale spíše si mysleli, že to jsou poslíčci. Já jsem tedy celou noc nezamhouřila oka, jelikož jsem měla kontrakce stále po 3 minutách. Po každých2 hodinách mě přišla vždy porodní asistentka zkontrolova, ale stále to na porod nebylo. Až ráno kolem 10. hodiny přišla mě prohlídnout doktorka a ta už mi konstatovala že se bude dnes rodit. Byla jsem šťastná jak bleška, že to nebyly poslíčci. Propíchla mi plodovou vodu, dala klystýr a už jsem jen čekala na dobu porodu. Když před jednou hodinou přišla doktorka a prohlídla mě, řekla, že se půjde rodit. napojila mě ještě na pokoji na cétéčko, abych měla silnější kontrkce a nabudilo mě to k tlačení. Mezitím co už jse dosahovala těch pravých kontrakcí, že jsem se už svíjela, přišel jeden pan doktor a když mě prohlídl, tak hned zavelel,aby se mi píchla injekce na utlumení kontrakcí, že se miminku uvnitř nedaří dobře. Zkrátka se náš Martínek netlačil ven na hráz ale spíše pod nebo nad ni. Takže mi ozn¨ámili, že pujdem na císařský řez. Přišel za mnou doktor, ke kterému jsem chodila na prenatální prohlídky a ptal se mě co mu to provádim, tak jsem jen řekla že já nic, ale to miminko nemůže najít asi správnou cestu ven. Malej se narodil v 39. týdnu v 13:42 a já se vzbudila kolem čtvrt na 4. Byla u mě akorát sestra, tak mi hned podala pití brčkem. Pak byli návštěvy a přivezl mi malýho sám novopečený tatínek. Martínek spinkal.Pondělí a úterý mi malýho sestryvozily jen na kojení, až potom ve středu, kdy mě přeložili na normální pokoj, mi daly Martínka na celý den, ukázala mi sestra jak ho mám přebalovat, později jak miminko koupat a jak pokládat na přebalovací stůl a brát si ho z přebalováku do náručí. Jen na noc si ho sestry ještě k sobě odvážely, abych si ještě odpočinula. Na celou noc mi ho nechaly až z pátku na sobotu a v sobotu už si nás vezl tatínek domů.Rodila jsem 27.6.2005
Soňa Dlouhá
Předchozí