Ahojky,před dvěma a půl lety jsem kvůli problémům s ledvinami a pánví strávila dva měsíce na Mělníku již před porodem synka.Oddělení jsem tedy měla dost přečtené:-)Co se týče sestřiček,byly naprosto skvělé,mám moc zkušeností v Litoměřicích,Ústí,Praze,Roudnici n.L.,ale to se s Mělníkem nedá ani náhodou srovnat,fakt super,myslím tedy předporodní,po porodu na šestinedělí byly mé pocity smíšené.Co se týče doktorů-skvělý moderní přístup,žádné to,že doktor je Bůh a vy se krčte,jak jsem se s tím jinde setkala.Primář je pravda trochu ze staré školy,není tak vstřícný,ale profík jo:-)Ostatní si s vámi podají ruku a vše podrobně vysvětlí,dost jsem se setkala s tím,že jsou opravdu starostlivý a při maličké komplikaci letíte na testy a bůhvíco,to se mi líbilo.Hygiena je tu naprosto perfektní.Co se týkalo před těmi třemi lety stravy,byla to dost hrůza a ne jen v mých očích,ale v očích ostatních pacientek i sester:-)každý si z toho utahoval a každýmu většinou z domova jídlo nosili,ale čert vem jídlo oproti ostatním věcem,i když já zrovna z těch nejšťastnějších nebyla:-(Jediné štěstíčko byl výsledek-můj zdravý synek.
Přesně v den termínu mi praskla voda:-)bohužel jsem měla smůlu na směnu-doktora(jediného s nevalnou pověstí od dřívějších rodiček)což se fakt potvrdilo,kdybych líčila ty hodiny,tak bych toho popsala dost,jen tedy napíšu,že mi zbytečně porod uspíšil,protrhl také zbytek plod.vody(malého škrábl na hlavě),hnal mě rodit otevřenou na 7 cm !Také placenta nešla pryč a místo aby mě uspal,jí ze mě rval asi 10 minut,pak jsem měla podezření na plicní embólii a 2 měsíce brala injekce na "ředění krve". No a Jakub měl 4 kg,byla jsem celá roztrhaná a měla jsem i modročernou podlitinu mezi nohama:-(,šil mě třičtvrtě hodiny!Můj gynekolog mi pak na prohlídce po šestinedělí zděšeně řikal kdo mě to asi rodil a jak budu mít problémy s udržením moči atd...Akorát podotknu,že už to je nějaký čas a mívám šílené bolesti při styku(skoro tři roky!)a nedá se s tím prý nic dělat,ani druhý porod nic nenapravý-ty srůsty...atd.No a já nejsem ten typ co jí prášky a na tohle jedině jsou prášky na bolest a na to já kašlu,docela nám to s partnerem znepříjemňuje život a to mluvím dost s nadsázkou.Jinak partner u porodu byl,stihl to na poslední dvě hoďky a i tak mi doost pomohl.Po porodu jsem dvakrát omdlela (ztráta krve)a i tak mě pořád sunuli pěšky na pokoj:-)až pak mě hodili na jezdící lůžko,jinak sestřička co byla se mnou u porodu byla naprosto skvělá,hrozně mi pomohla,masírovala mi záda a komunikovala se mnou moc dobře,prostě zlatíčko.První dva dny jsem sama nedošla na záchod,omdlívala jsem,zatímco moje "spolubydlící"vesele na pokoji pobíhala:-)
Sestřičky na šestinedělí už tak supr nebyly,ale občas za mnou chodily moje předešlé sestřičky jen tak se zeptat atd,bylo to moc milé a strašně ráda na ně vzpomínám.Hodně tam na šestinedělí hned miminum strčej flašku na novoroz. ani o tom nevíte,s kojenim jako prvorodičce mi pomohla až snad třetí sestra,naštěstí:-)
Shrnutí:Mělnická porodnice byla velice domácká a sestřičky fakt moc hodné,před porodem máte k dispozici míč a sprchu,žebřiny...Doktoři supr,až snad na toho co jsem já chytla.Nemají moderní vybavení,ale kdybych věděla že nenarazím na tohohle doktora,klidně bych tam rodila znova.Teď jsem ve 24.týdnu a sháním jinou porodnici,škoda,jinak to tam bylo dobré,i se mi stýskalo:-)
Předchozí