Vážené paní Sylvie a Markéto,
nechci se s Vámi hádat o slovíčka,ale nepsal jsem o tom,že jsem nečetl žádné návrhy na provozní řešení porodů doma,ale o tom,že ve všech,které jsem četl jsou pouze obecné proklamace,které rodičky by mohly rodit doma/fyziolog.těhot.
atd./,ale již ne přesný nývrh řešení komplikací/sanitka před domem?,lékař na tel.?,smluvní porodnice v případě kompl.?,právní odpovědnost porodní as.?,atd./.Co se týče účasti na různých seminářích např.ČAPA,tak těch jsem se zúčastnil 2x a právě docela nekorektní reakce p.a.Konigsmarkové při výše uvedených připomínkách mě od dalších diskuzí odradila.Jsem zvyklý diskutovat v klidu a bez konfrontačních poznámek.
Další připomínku máte k dojezdovým podmínkám.Nevím kde žijete,ale pracoval jsem v okr.Kladno a nyní v okr.Č.Krumlov a v obou se často stává,že doprava rodičky do porodnice přesahuje 30 min.,někdy i hodinu.To není argument zapadlé šumavské vísky,to je bohužel realita kvality našich komunikací.
Poslední poznámka se týka legislativy.Už se opakuji,ale jsem povinnen se řídit nařízeními svého zaměstnavatele a tím to končí.Své soukromé názory na zákony týkající se por.as.můžu ventilovat pouze při diskuzi s Vámi,protože nebudu-li dodržovat zákony a vyhlášky tak jak je prezentuje MZ,tak o své zaměstnání velmi brzo přijdu/v horším případě půjdu před soud/.
Mějte se krásně.Shon
Předchozí