No i o těch komplikacích tu holčiny psaly, jak to bylo v jejich případě. Kdyby byla komplikace, jedou autem do nejbližší nemocnice. To není jenom tak obecné prohlášení, to je prostě fakt, jak by to u nich probíhalo. V případě potřeby zavolají sanitu. Sanitu před barákem zmiňovala akorát Ed, tuším v jednom případě, kdy její PA byla u porodu maminy v ne zrovna nejnižším věku, která doma rodila dvojčata :oO Tohle tu psali holčiny z Rakouska, Německa, Velké Británie, Holandska. Abych vzpoměla ty, se kterými si občas mailnu, jestli i jiné, nevím. Některé zmiňovali, že jejich PA pracuje i v nemocnici, u jiných ne, co by ale přijetí do nemocnice nebránilo.
As. Königsmarkovou jsem viděla jednou, na konferenci o porodních domech. Nevím, jaké nekorektní reakce máte na mysli, na semináře ČAPA pro odbornou veřejnost nechodím, nicméně předpokládám, že na mezinárodním semináři není pouze ona, takže potřebné info z praxe by se tam určitě dalo zjistit :o)
Nemám vám za zlé, že dodržujete nařízení zaměstnavatele :o) Fakt, chápu, o čem mluvíte. Ty vyhlášky jsem fakt hledala jenom ze zvědavosti, protože to byla první stopa, která by mohla vést k cíli. Ale - nevedla. TAk trochu mi to připomíná, že tuším někdy před rokem se ministryni zdravotnictví nelíbilo, že některé maminy chtějí z nemocnic odcházet domů po porodu, tak vydala, nevím - prohlášení? nařízení? musela bych hledat, jak se to jmenuje, že se novorozenci nesmí z nemocnic pouštět, a mají se zadržovat PROTI VŮLI RODIČŮ s odůvodněním, že pro záchranu jejich života je nutné provést vyšetření a kalmetizaci... No, prostě odvolávalo se to na paragraf, který dovoluje zdravotníkům rozhodovat za rodiče v případě, že situace je tak akutní, že vyšetření/ošetření nesnese odkladu. Taky - myslím si o tom svoje, protože já si v té doby ambulantní porod zařizovala a moje pediatriačka neměla nejmenší problém převzít mé dítko do péče naprosto nevyšetřené, takže VÍM, že všechna nutná vyšetření je možné zařídit ambulantně... Takže - chápu, kdyby se lékaři vymlouvali na nařízení z ministerstva, ale líbit bych si to nedala :o) Protože jedna věc je, co si ministr plácá, druhá co tvrdí zákony :o)
Zdravím S.
Předchozí