I když mi po mém porodu bylo doporučováno, abych si stěžovala, na doporučení jsem nedala, ale ráda bych se podělila aspoň touto cestou o moji zkušenost.
Vzhledem k tomu, že jsem v Bohunicích porodila dvě děti, jsem se rozhodla, že tentokráte to nebude jinak, a tak jsem se v 36.tt nechala odeslat do porodnice v Bohunicích.
Všecho probíhalo skvěle a bez problémů, 4 dny před porodem jsem byla na monitoru-přístup lékařů a personálu byl opět skvělý. V pátek odpoledne-dva dny před termínem, jsem začala mít stahy, které nebyly nikterak silné, a tak jsem čekala, co se z toho vyvrbí. V 10 večer mi to ale nedalo, a tak jsme se rozjeli s manželem do porodnice-máme to docela daleko cca.35km.
Když jsem vstupovala do ordinace měla jsem stahy pravidelné po 5 minutách, ale pravda, nic moc.
Natočili mi monitor, provedli vag.vyšetření a poté paní doktorka naznala, že se můj stav od minule nezměnil.
Bylo mi řečeno, že je to jen planý poplach, že jsou to jen obyčejné poslíčky a ať jedu domů, zalehnu do postele a dám si teplou sprchu, kdyby se to do rána rozjelo.
Byla jsem 1 den před termínem, vícerodička, ze vzdáleného města......
Nechala jsem se přesvědčit, že jsou to jen poslíčci a ještě jsem se omlouvala, že jim přidávám práci atd...
Cítila jsem se trapně, že jako vícerodička ani nepoznám poslíčky od porodních bolestí.
Už když jsem zavírala dveře ordinace jsem však měla nepříjemný pocit.
Dojeli jsme domů a já zalehla, ale to opravdu nešlo. Balit se však do porodnice jsem nechtěla, abych nevypadala jako hysterka.
Za půl hodiny, když už jsem však málem nevylezla z vany, jsem změnila názor. Do auta jsem věděla, že nedojdu, a tak jsem nechala zavolat sanitu, o tom raději také pomlčím, že než ji poslali vyzvěděli na mamce snad i velikost ponožek. Až když se moje jinak klidná mamka rozčílila, svolili, že ji pošlou.
Stihli akorát dojet a šlo se rodit-to je jiný příběh.
Placentu jsem rodila až v porodnici-jiné.Malá byla v pořádku, kdyby ne asi bych nepsala jen sem.Na druhou stranu jsem vděčná za tento porod doma, byl to jedinečný zážitek, na který budeme dlouho vzpomínat. Nevím, jestli to byla něčí vina, i když jsem byla i lékaři z druhé porodnice ujištěna, že v případě vícerodičky s kopečky pravidelnými na monitoru po 5 min a z takové dálky, by mne nikdy domů neposlali......
Porodila jsem po necelých 2 hodinách, co jsem byla v Bohunicích.
Předchozí