Tak to jsem ráda, že taky někdo přizná, že toho má nad hlavu. Dcera 9let, dislektička, disortografička, poruchy soustředěnosti, syn 5 let - specializovaná logopedka prohlásila po první hodině, že je silný disortografik, poruchy soustředěnosti, poruchy vnímání - prostě po pěti minutách na to kašle úplně - s dcerou máme za sebou třetí třídu, i/y bychom potřebovali nějaké obojetné, z čj trojka, paní učitelka řekla, že by nerada zneužívala potrvzení, aby si na to dcera nezvykla a nezlenivěla. Celé prázniny píšeme každý den! třicet slov na vyjm.slova a dest příkladů z matiky, poněvadž rychle zapomíná - absence dlouhodobé paměti, čili násobilka pořád dokolečka, celé prázniny zkoušíme ř u syna - máme vydržet 5 minu, déle ne, abch ho neodradila a aby se neunavil - vydrží tak 5 slov a pak už stávkuje.
Řeknete si, nezvládá to, neumí vychovávat dvě malé děti, ale nikdo, opravdu nikdo z mého okolí nevěnuje tolik času svým dětem a všichni mají méně problémů. Jak pak mám vysvětlit dceři, že není hloupá, ale potřebuje jen čas, když se jí děti posmívají, že má trojku z čj, co naplat, že dře ze všech nejvíc. Zkoušela jsem se na to i vykašlat, nechat ji v klidu, ale ji to naopak ještě více zničilo, měla pocit, že už ani já jí nevěřím, že to dokáže a chodila za mnou po pěti minutách říkat slova, že už ví, jaké to i/y tam má být a jestli je to opravdu správně. Co se týče zlobení, naše děti jsou neustále v sobě, pořád se pošťuchují, postrkují, dělají si naschvály. Že jsou rozmazlené a neumí si hrát spolu ani samy, na podobné hlášky už nereaguji. Když se mi to nepodařilo vysvětlit ani v nějbližší rodině, jak to asi pochopí širší okolí? Přečetla jsem si ale, že podobné děti bývají nadprůměrně inteligetní, čož tedy potvrdil i psychologický test - při testu na dis - takže nezbývá, než vydržať, až trochu vyrostou a dokážou samy světu kolem, že se v nich hluboce mýlili, nebo nedokážou nic světaborného, ale budou v klidu žít s tím, jaké jsou a nebudou mít z toho zbytečné myndráky.
No, mohlo by ale také být nějaké psychovyšetření pro rodiče, jak pak narovnat pošramocené nervy sobě.
Tak hodně sil na tu trpělivost a láskyplné prostředí a snad se nám to vrátí na dětech.Pavlína
Předchozí