Ve Vyškově jsem nerodila, ale dvakrát jsem zde byla v těhotenství hospitalizovaná. Sestřičky na rizikovém (stejné jsou i pro šestinedělí) jsou zlaté. Na ty si nemůžu slůvkem postěžovat. Co se týká lékařů, tak MUDr. Houbal opravdu nemá nejlepší pověst. S ostatními jsem neměla problém.
Dlouho jsem váhala, jestli rodit ve Vyškově, no nakonec jsem se rozhodla pro Bohunice a jsem moc ráda za to rozhodnutí. Při pobytu v nemocnici jsem slyšela dost porodních příběhů a moc důvěry ve Vyškov jsem proto nenabyla. Teď mě v tom utvrdila i moje kamarádka. Rodily jsme zhruba ve stejnou dobu, se stejným koncem-kleštěmi, já v Brně, ona ve Vyškově. Když mi vyprávěla, jak to probíhalo, tak jsem si opravdu oddechla, že jsem zvolila to Brno. PA prý byly nepříjemné, dostala vynadáno, že neumí dýchat, manžela jí od porodu, před použitím kleští vyhnali pryč. Já jsem si i přes ty kleště užila pohodový porod (pravda s trošku nečekaným vyvrcholením). PA se mnou nacvičila dýchání a byla celou dobu moc příjemná. Manžel se mnou byl po celou dobu.
Předchozí